I en julbonad stuga

Jag har undvikit att blogga under flera månader. Skälen till det är flera; dels en stor brist på internet, ett jobb som tar upp stor del av min tid och även en nygrodd sårbarhet i mitt utlämnande av mig själv. För den pedagogiska delen i mig har inget problem att skriva, men precis som dom flesta andra mår inte heller jag alltid tillräckligt bra för att vara pedagogisk. Jag är öppen med min panikångest och emetofobi, för jag tror det är det bästa sättet att skapa förståelse och att nå till andra i samma situation. Problemet blir när kunskapen inte når ända fram och fördommarna om dessa två ting blir för stora. Rationellt kan jag lugnt tänka att om någon kallar mig psykopat och en fara för barn är det bara en enorm brist på intellekt hos den personen samt att det hela är fullkomligt befängt. Ett obegåvat uttalande med den enda avsikten att skada.Men jag är heller inte gjord av sten, jag har väldigt svårt att rycka på axlarna åt sådana personliga kränkningar och det i sig skapar en oro att yttra mig fritt i mitt mående. Så därav har bloggen varit vilande medan jag i vanlig ordning jobbat mig igenom höst, mörker och allt som troget hör därtill. Men så igår i en trevlig sammankomst med snapsvisor och klirrande av glas kom ämnet panikångest och depression upp från flera håll. Jag känner mig ofta ensammen och glömmer bort att det inte alltid syns utanpå vem som delar detta obehag. Fler anslöt sig till samtalsämnet och ett känslosamt lugn spred sig i den lilla ombonade festsalen. Det gav mig ny glöd och ett nytt jävlaranamma att återuppta skrivandet.

För det är sant, jag kan inte kontrollera hur andra människor reagerar på mina ärliga berättelser, det ligger inte i min makt. Vad jag kan göra däremot är att leva mitt eget liv, inse att vad man än väljer att skriva eller prata om kommer det alltid finnas folk som har problem med det, men det är bara än mer anledning att fortsätta, mer och högre! Så nu fortsätter vi ta oss igenom julen och kanske framför allt min värsta dag på året; nyår. En stor kram till alla er som läser med både hjärta och huvud. God Jul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två × fem =