Må det bära eller brista

Jag önskar att jag kunde välja.

Det finns ofta valmöjligheter, ibland känns dom positiva och ibland verkar deras enda uppgift vara att göra oss än mer förvirrade. Jag tycker inte om det okända, att inte veta vad mina val har för inverkan på framtiden. Fanns det ett livsfacit hade hade jag nog nött ut boken redan i all min ångest över att råka göra misstag. Val gör mig ofta villrådig och även efter jag gjort ett val finns det gånger då jag håller andan en lång stund efteråt i rädsla att det ska få bakras rakt över mig. Sedan finns det vissa val eller beslut som känns självklara- så önskar jag att dom alla var.

Jag har tillbringat dagen med ett ihållande sug i bröstet, lite som att ta ett hastet andetag inåt och sedan inte kunna släppa ut det. En känsla av illamående har varit närvarande och har gjort mig mer och mer medveten om all yttre påverkan. Det som började i liten skala blev i hastig fart någonting enormt pga att jag inte hade mina säkerhetsbeteenden till hand. Jag var inte ensam, inte hemma, jag hade ingen medicin för att minska illamåendet och jag hade heller inte ett klart svar på varför jag kände mig illamående.

Det sägs att man kan välja hur man vill känna. Jag önskar jag kunde välja, eller snarare välja bort. Att leva utan den enorma rädslan. Jag tror inte att, vem nu yttrade det, räknade med emetofober då den orimliga rädsla inte alls följer samma lagar som den rimliga.

Så om jag inte kan välja bort rädslan, vad är mina alternativ då? Jag kan leva och begränsa mitt liv av rädslan eller så kan jag leva med rädslan och ändå välja att utsätta mig. Är det smart? Vem vet… jag har inte hittat något livsfacit. Så fråga mig igen om om 8 dagar då jag med min enorma rädsla i bagaget har tagit igenom mig en av mins största sidorädslor- att flyga. Väl i Polen vet jag inte hur jag mår, har mått under resan eller kommer må under vistelsen där. Jag antar att vi får vänta och se.

Jag reser i gott och lugnt sällskap som har lovat att jag får krama sönder hans hand om jag så behöver, så förutsättningarna är bra, mycket bra. Så jag väljer inte bort rädslan, den följer med oavsett vad jag tycker, det är inte mitt val. Mitt val är att flyga trots rädslan, må det bära eller brista- jag har gjort ett val.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 × 4 =