Är det värt det tycker du?

Idag är det vårkänslor i luften, solen skiner och fåglarna sjunger. Jag försöker vara glad och ta in allt positivt men det blandas med det negativa runt om just nu.

Jag känner mig arg, och enormt frustrerad. Jag förstår verkligen inte poängen med att strunta i 48h regeln, att gå tillbaka till arbete eller skola innan smittorisktiden är över, vem tjänar på det?
Är det att man är oumbärlig? Att två dagar till hemma skulle innebära att världen kollapsar? Är det för att man blir rastlös av att ta det lugnt? Eller är det bara brist på respekt?

Är det värt det?
Många tror att “så länge jag inte kysser personen är det ju lugnt!” “Så himla smittsamt är det inte”.
Vet du som krävs för att du ska bli smittad?
10-100 bakterier är vad som krävs.
I en enda droppe kräks eller avföring från en sjuk person finns mellan 400 000-800 000 bakterier… i EN droppe.

Jag vet inte vad tanken var med detta inlägg, kanske bara att få ur mig min bitterhet eller ett hopp om att jag efter det här skulle kunna få njuta av våren…

Så snälla människor där ute, ta ansvar vid sjukdom och tänk på andra!

One thought on “Är det värt det tycker du?

  1. Jag har diabetes och riskerar livet om jag skulle åka på magsjuka men det är inget jag tänker på. Jag lever som vanligt och skulle jag få vinterkräksjuka eller liknande får jag väl söka hjälp tänker jag. Jag reser jorden runt genom jobbet och har väl inte alltid tillgång till kvalificerad sjukvård med tanke på mitt tillstånd men det fixar jag väl själv…. Däremot har jag nu sväljfobi efter att nyligen hållit på att sätta en köttbit halsen, får ångest när jag skall äta, drar mig undan i samband med måltider och äter bara lättuggad mat. Tvångssyndrom och panikångest är inte rationellt, och det är det som gör det så jävla jobbigt att kämpa emot….

    Anmäl kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

arton − 8 =