Medans alla tar semester…

Sommar, sol och psykologen tar semester. Själv önskar jag att jag kunde sätta mina problem på ett plan långt bort. Medans alla andra tycks kunna slappna av och njuta fullt ut av allt runtomkring sitter jag och känner mig lite mer än vanligt malplacerad för nu “borde” jag slappna av….

“Passa på att njuta”, det uttrycket känns så svenskt som det kan bli för vem vet väl bättre än en svensk att sommaren på ett ögonblick är över och kylan tar ett strypgrepp om landet – så passa på att njuta! Men hur?!

Den delen jag faktiskt kan njuta av och mår mycket bättre av är vetskapen om att det är lågsäsong för magsjuka – det är inte ett ständigt orosmoln som det är de resterande 3 årstiderna på året. Sommarmånaderna mår jag nog egentligen som bäst trots allt, men kraven är desto högre. Jag ska klara av att semestra i annan ort, jag ska klara av att sova på annan plats, jag ska kunna umgås med folk som dricker och jag ska kunna njuta.

Som en malande LP-skiva går fasorna inför 19 Augusti runt i kroppen. Nea ska skolas in på förskolan och därmed öppnar jag dörren för alla baciller som jag försökt stänga ute ur huset. Det känns som att jag frivilligt tillsammans med Nea satt mig i en lejonbur och väntar på att bli sliten i tu…! Jag känner mig som en hemsk mamma för att jag utsätter henne för “fara”, samtidigt skulle känna mig som en hemsk mamma ifall hon inte skolades in, för att jag då inte låter henne leka med andra barn… det sista jag vill är ju att föra över min rädsla till henne… Det känns som att det går alldeles för fort – hon var ju nyss nyfödd! Nu är hon snart 1 och ett halvt år, springer, leker och härmar ord. Det finns även en stor rädsla för att missa saker nu när hon ska gå på förskola. Jag har ju varit där och varit delaktig i varje framsteg hon har gjort och nu ska hon utveckas i min frånvaro – den tanken är fruktansvärd.

Så medans min psykolog har semester försöker jag låtsas som att jag gör detsamma. Agera utåt som att jag också tagit semester från mitt hemska jobb, skratta, skåla, sola – medans insidan maler vidare : tänk om, tänk om, tänk om…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem × ett =