Första bilen i Småland.1903.

172.Kjells tankesmedja ordförförar.20190621.
Första bilen i Småland. 1903.
Hur är det med vårt samhälle i stort,
hur står det till med vårt jordklot.
Vem bryr sig om experters signaler,
vem lyssnar på varnings kanaler.
Vårt ansvar är att göra något fort.

Vi ser på TV nyheter och ķunskapskanaler hur isberg kalvar i norr och söder på grund av ett allt varmare klimat enligt experter. Ändå fortsätter vi att färdas på våra vägar i allt större omfattning med bilar som har en teknik som skulle vara förbjuden om de kom fram som något nytt idag.
Varningsklockorna är så pass allvarliga att vi måste ta det på allvar och göra något. Alla måste dra sitt strå till stacken. Hur skulle det vara om vi lyssnade mer till experters varningsklockor. Varför inte bygga ut den rena kollektivtrafiken. Följa Mariestads exempel med bilbränsle gjord på solenergi och vatten, tanka egen vätgas.
Samt under en period stoppa all nöjestrafik i storstäder och stadskärnor. Skall vi få någon ordning på jordens klimat behövs det tuffa åtgärder. Om man räknar de 10 största storstäderna på jordens yta som har över 20 miljoner invånare hamnar man på 200 miljoner. I dessa städer förekommer varje dag stillastående bilköer morgon och kväll. Det säger sig själv att detta vansinne inte kan fortgå. Varje bil genererar värme när den är igång.
Det finns flera vägar för att komma runt detta. Tekniken kommer alltid ikapp problemen men tiden är knapp. Låt våra forskare i lugn och ro lösa problemen samtidigt som vi lyssnar på varningsklockor och handlar därefter.

Vem minns “Den första bilen i Småland”,
från den har jag minnen och starka band.
Då var ännu tid för hästdroska och i stan,
fanns ingen som funderade på P-plan.
Inte heller fanns flyg till Sammarkand.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

8 − sju =