Äntligen nya apparater

 

Detta är mitt första inlägg för i år.
Jag skulle vilja börja med att berätta det nya året 2020, och själva nyårsafton började med att Hisham låg inne på sjukhuset. Det var verkligen en tuff period. För att det var första gången i vårt liv som vi inte firar ett nytt år tillsammans som familj.

 

Hisham har nu äntligen fått två nya apparater i hemmet som han behövt ha sedan flera månader tillbaka. De är till för att behandla hans lungor.

Den ena är en högflödes grimma som blåser upp luft i hans lungor.
Det är en bra behandling för lungorna när de är infekterade. Den är också bra att använda i förebyggande syfte.

 

 

Den andra apparaten är en syrgaskoncentrator. Det är faktiskt en väldigt intressant apparat. Den suger nämligen in luft och gör det till syrgas, vilket Hisham ibland behöver när han är nedsatt.

Med dessa apparater kan han få samma behandling som han får på sjukhuset fast i hemmet.
Det känns som vårt hem har blivit vårt nya sjukhus.
Det kan hända att Hisham måste ligga inne ändå men inte lika ofta och lika länge. Och det känns väldigt skönt.

Jag skulle vilja berätta att det skett en fördröjning med att få dessa apparater. Detta har gjort att vi ej kunnat behandla honom hemma och förebygga att han inte hamnar på sjukhus igen.

På grund av denna fördröjning har Hisham åkt in och ut på sjukhuset hela hösten. Och det har varit en enorm påfrestning för familjen.
Därför har vi valt att göra ett klagomål på denna händelse.
Vi känner att det har varit slarvigt och struligt med att få dessa apparater.

Det blev en väldigt slitsam process.
Först skulle vi få apparaterna men sedan skulle vi inte.

Sedan var apparaterna borta och så skulle dom beställas. Sedan fick vi tid för utprovning men läkaren avbokade den för hen fick ett annat akut ärrende. Sedan väntade vi på en ny tid men då skulle Hisham göra en andningsdregistrering innan han kunde få dem. ( vi har redan gjort flera andningdregistreringar tidigare) osv

Jag måste ärligt talat berätta att jag har ingen ork att göra någon anmälan om klagomål för vad vi gått igenom. För att det är en jobbig process som jag har upplevt många gånger tidigare om andra saker som gäller Hisham.

Men en sköterska peppade mig om det. Hen sa att det är viktigt för verksamhetens skull för att det ska kunna ske en förbättring.

Jag kan ärligt talat inte förstå hur det kan fortfarande vara oklart år 2020, för patienter med samma problem som Hisham om vem som tar hand om vad och hur man gör osv
Har man inte stött på samma problem tidigare?

En ansvarig läkare ringde och bad om ursäkt och vår historia kommer nu att användas som exempel inom verksamheten.

Vi håller tummarna att det blir bra för Hisham nu.

Kärlek till folket,

Samah

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två × 2 =