Med astronauten Christer Fuglesang…

 

 

…..på Visualiseringscentret i Norrköping.  Christer Fuglesang är Sveriges första och enda astronaut.

På Visualiseringscentret var Hisham och tittade på en visningsfilm om rymden i 3D, som guidades av Christer Fuglesang. Det var en rolig och intressant upplevelse , där Hisham fick åka mellan planeterna månen, mars och pluto.

Tillsammans med NASA och American Museum of Natural History i New York, har Visualiseringscentret kunnat utveckla ett speciellt datorprogram för att visa oss denna unika visning i extreme fulldome 3D, som aldrig tidigare visats.

Det var så spännande och fascinerande att se hur de olika planeterna ser ut, speciellt efter landning.  Man får en klarare bild av de olika planeterna och även av själva rymden.

Christer Fuglesang hade två olika presentationer på samma dag. När vi först ringde var båda tiderna fullbokade. Biljetterna såldes ut ganska snabbt men vi fick ställa oss på en reservlista.

Det var synd att biljetterna var slutsålda, för jag ville så gärna att vi skulle få se Christers presentation.

Precis tre dagar innan presentationen, fick jag ett samtal från Visualiseringscentret. De hade släpp några biljetter till och vi fick chansen att vara närvarande. Jag blev så glad för det 🙂

Jag önskar att man kan få se mer av Christer Fuglesang med tanke på att han är Sveriges första och hittills enda astronaut….

Han har ett ovanligt arbete som många är intresserade av. Det finns inte så många som kunnat se jorden utifrån. På grund av denna upplevelse har Christer själv sagt att han har insett hur liten och sårbar jorden är….

Jag skulle vilja tacka Christer Fuglesang för denna oförglömliga presentation och för att han tog sin tid att fotograferas med

min son under sin boksignering.  Jag hoppas även att Hisham har fått lära sig något om rymden…

Tänk vad små vi människor är, i jämförelse med rymden….

Ta hand om varandra,

och om vår planet.

Kärlek Samah

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre + 9 =