Sommarlovsbiljetten

 

 

Jag är så himla glad över att min son Hisham har fått hem, den s.k. sommarlovsbiljetten för gratis kollektivtrafik i sommar.

Alla skolungdomar som går ut årskurs 6, 7,8, 9 , samt första och andra året på gymnasiet har fått tillgång till denna biljett.

Det handlar om ca 30 000 ungdomar i hela Östergötland har fått sommarlovsbiljetten.

Jag blev lite förvånad när jag såg att kortet var hemskickat för Hisham. Jag hade läst någonstans att särskolebarn inte skulle få tillgång till sommarlovskortet.

Tackolov så gäller detta inte i Östergötland. Jag tycker att man ska få ha tillgång till sommarlovskortet även om man är färdtjänstberättigad. Alla ungdomar är ungdomar oavsett funktionshinder!

Färdtjänst är en jättebra tjänst att ha, men när alla andra skolkamrater, vänner och syskon inom samma målgrupp, får sommarlovskortet, så känns det självklart roligt att få det själv.

Jag tycker verkligen att denna iden med sommarlovsbiljetten är superbra!  Jag skulle vilja kalla den för guldbiljetten 🙂

Tänk om man själv fick växa upp med den.

Och vad mycket man kan göra med den, åka alla bussar, spårvagnar, pendeltåg, skärgårdsbåtarna gratis i Östergötland. Åka till kompisar, sommarjobb, aktiviteter m.m

Det är inte så självklart att alla kan göra det utan sommarlovsbiljetten.

Hisham ska i alla fall åka med den i sommar!

Vi ses på bussen! Eller varför inte på skärgårdsbåten 😉

Samah

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tretton − 12 =