Tonårsförälder

Hejsan bloggen,

i helgen hade vi födelsedagsfest för min äldsta dotter som fyllde 13 år.

Hon har alltså blivit tonåring för första gången och kommer att vara det i några år till.

Det är mycket som händer under den här tiden, då man verken är barn eller vuxen utan något mittemellan.

Jag har nu som förälder kommit in i en annan roll, som tonårsförälder.

Visst är det första gången som jag kallar mig själv för tonårsförälder. Men jag känner ändå att jag har en del erfarenhet av det som jag har fått från ex. mina föräldrar, vänner m.m.

Det är nästan lite läskigt att vara tonårsförälder. Det är lätt att man får skuldkänslor när något går fel.

Men vi får inte glömma att det är inte alla tonåringar som kommer igenom någon tuff och jobbig period. En del klarar av det väldigt bra.

Som tonårsförälder ska man vara extra uppmärksam på sitt barn. Ha koll på ditt barn, trots att det inte är så himla lätt idag på grund av internet och sociala medier.

Förut kunde man sitta där i sitt tonårsrum och lyssna på musik, skriva kärleksbrev eller läsa tidningar som Frida och Okej…

Men att sitta i sitt tonårsrum idag kan betyda att sitta kommunicera med 10 andra personer samtidigt via sms, Facebook, Intagram, kik, Snapchat m.m. Och du som förälder märker ingenting.

En annan sak som jag tycker är viktigt är att vara lyhörd och lyssna som förälder. Och att kommunicera och förklara och diskutera…

Man får inte glömma att ge sitt barn mycket kärlek, men också förtroende och tillit.

Det krävs att man har mycket energi och tålamod som förälder..

Den här tiden är så viktig och har en stor påverkan på ditt barns liv. Det är under den här tiden som ditt barn får sina värderingar och principer inför vuxen livet.

 

image

imageimage

Kalaset ägde rum hemma i Linköping. Det här är min hemma gjorda smörgåstårta med tonfiskröra.

Vi bjöd på annat också som chips, godis, naturgodis, mortadella smörgåsar i korvbröd, bullar, hemmagjorda chokladbollar, kondisbiten dammsugare, dricka och tårta så klart.

Det var en rolig kväll för min dotter och hennes vänner.

Jag hoppas att hela hennes liv blir fyllt av glädje , kärlek, lycka och god hälsa.

Jag kommer alltid att finnas där för dig och ställa upp för dig och stötta dig genom allt, mitt hjärta. Må du leva i 100 år.

Kärlek,

tonårsmorsan Samah

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

One thought on “Tonårsförälder

  1. Först vill jag börja med o säga Grattis till bästa Maryna!! Må hon leva i 100 år! Sen vill jag säga fint skrivet! Det du säger stämmer så väl i dagens läge. Man måste vara extra uppmärksam på sina barn och man måste vara där för dom och älska dom. Du är den bästa personen jag vet och du kommer klara detta så bra! Jag älskar er! Pussar från lillebror / morbror <3

    Anmäl kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 × tre =