Planerad operation

Hejsan svejsan…

Fick hem ett brev på posten för nån vecka sen. Brevet kom från ryggkliniken.

Jag förstod direkt att det var dags för operation för min son. Det kändes jobbigt och jag blev självklart orolig inför operationen….

Operationen skulle äga rum någon dag innan skolavslutningen. Det skulle betyda att min son missar sin skolavslutning.

Och hans syskon olika avslutningar. Och egentligen missa hela sommarlovet, som blir i stort sätt förstörd.

För att det tar typ någon månad för såret i ryggen att läka. Och under den tiden får min son inte bada. Och det är ju något som han verkligen älskar att göra. Speciellt under sommaren.

På sommaren brukar min son bli trött och seg av värmen. Det finns då en risk att såret på ryggen inte läker lika snabbt.

Sommaren är en underbar årstid för alla människor, speciellt för funktionshindrade och ensamma barn, som min son. Det är ju på den här tiden man verkligen passar på att träffa andra barn och människor. Och vara ute och fika och leka och gå på långpromenader. Jag vill inte att min son ska få missa det.

Därför kändes operationen inte så lämpligt just nu. Därför fick jag en tanke om att skjuta fram operationen till hösten.

Min son har ju operetat in en veptr (stav) i ryggen, som ska stoppa hans scolios från att bli ännu värre. Veptrn måste förlängas efter några månader, och justeras efter varje persons längd, när man har vuxit ett tag. Och det är det som min son måste göra. Han har fortfarande inte förlängt veptr sen han opererade in den för ca ett år sen.

Det är ju inte en akut operation. Därför ringde jag till ryggkliniken och undrade om det var

möjligt att skjuta fram operationstiden. Sjuksköterskan var lite osäker men hon tyckte att jag hade bra anledningar. Men hon sa att hon skulle först prata med min sons läkare om det, innan hon kunde bestämma något.

Hon ringde för några dagar sen, och det var helt ok enligt läkaren. Operationen har blivit framskjuten till efter sommaren.

Det kändes skönt att slippa operera nu, mitt i all stress inför sommarlovet.

Men jag är samtidigt medveten om att jag inte kommer undan. Min son är tvungen att opereras ändå.

Det är bara så att jag tycker att det är jobbigt att någon skär i honom. Det ger mig en känsla av ångest, och jag känner mig så hjälplös.

Men nu ska jag inte tänka så mycket på det. Utan bara fokusera på att vår sommar blir till nytta. Att få vara ute och njuta av allt vad sommar innebär.

Hörs snart!

Love Samah

 

 

 

One thought on “Planerad operation

  1. Du tänkte rätt tycker jag. Om operationen inte är akut och kan skjutas upp utan problem för Hisham så gjorde du rätt! Han måste få njuta av sommaren också innan den försvinner!! Pussa honom och massa med lycka till dig, Hisham och hela familjen! /Från lillebror Seliman

    Anmäl kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

10 + 6 =