Mina nyårslöften!

 

Hallå….

Tänkte vara lite snabbare med att blogga efter nyårshelgen, men jag var alldeles för trött för det. Det blev iallafall grillfest hemma hos oss i Linköping på nyårsafton. Min familj kom över till oss i några dagar och vi hade jättekul 🙂

image

Vi grillade på våran nyköpta stengrill som min man lagt på våran altan.

image

image

Den här gången blev det endast maträtter från det libanesiska köket.

image

Det här är grillad kycklingfile. Vi brukar lägga det grillade köttet mellan pitabröd, för att köttet ska hålla sig varmt. Kan vara ett bra och gott tips för er…

image

Det här är en känd libanesisk sallad som heter Taboule. Den består av mycket persilja & tomat tillsammans med mörk bulgur. Den är verkligen supergo och måste provas nångång!

imageimage

Vi grillade också något som kallas för Kafta, som består av nötfärs, persilja och lök. Nötfärsen formas till avlånga korvar.

Jag gjorde även tre olika libanesiska dippar, som är väldigt goda till grillad mat.

Den första är den kända libanesiska dippen Hommos.

Den andra dippen är väldigt lik hommos men består av aubergin.

Den tredje är en vitlöksdipp på libanesiskt vis. I Libanon lägger vi dippen i små tallrikar och häller lite olivolja på.

image

Det här är libanesisk Kebbe. Bulgur & nötfärs tillsammans formade till bollar. Det här är typiskt en libanesisk maträtt. Själva maträtten går att göra på flera olika sätt….

image

…På det sättet som jag gjorde Kebbe på, var RÅ Kebbe. Det är alltså färsk nötfärs som man tillsätter bulgur & kryddor till och äts upp alldeles rå och är verkligen jättegod.

Rå kebbe, en libanesisk specialite, som jag rekomenderar varmt. Finns att äta i de flesta libanesiska restauranger.

image

(Grillad Lammkött)

image

( Curryris med stekt mandel )

image

Pastasallad med majonäs, majs och ärtor.

Alla rätter gjordes av mig förutom pastasalladen och Kebbe bollarna, som jag fick hjälp med.  Och min man var den som tog hand om grillningen såklart…Jag måste berätta att jag blev ganska slut till kvällen…

image

Tänkte visa er våran fika också. För det måste man också ha efter en massa god mat…

image

image

 

Nää nu får det räcka med mat. Jag är fortfarande mätt efter all ätande…

Därför har jag lagt upp några nyårslöften, som jag ska försöka hålla mig till i år.

Den första är: att börja röra mer på min kropp ex. promenera, träna, simma m.m.

Det är ett ganska vanligt nyårslöfte…många vill börja träna efter nyår…

Men jag känner att jag kan inte skylla på min förlossning längre och ha det som ursäkt för att inte röra mig. För mig handlar det INTE om att gå ner i vikt utan om att bli piggare och starkare.

Mitt andra löfte är: att försöka hinna gå till familjecentralen/öppna förskolan mer, med min lilla son Marwan. Ibland får jag ångest över att jag inte gick så ofta till öppna förskolan med min näst sista unge Linda. Jag ångrar verkligen det, och nu är hon för stor för öppna förskolan.

Jag var så noga med att gå till öppna förskolan med mina två första barn och det var verkligen en underbar tid, att umgås med sina barn tillsammans med andra.

Därför vill jag att min lilla son ska få uppleva det också. Tyvärr handlar det om lathet ibland. Men jag ska försöka vara mer peppad till det!

Jag tror att det bli alldeles lagom med dessa två löften. Det kanske dyker upp nya senare….vi får se! 🙂

Ha det gött!

Samah

(En rolig bild till er)
image

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tolv + 17 =