Min fjärde graviditet

Hejsan Bloggen…
Som ni har märkt så går det väldigt segt just nu med bloggen. Jag hoppas att ni förstår att jag har mindre och mindre ork, ju mer jag går in i min graviditet.
Hur mår ni föresten? Jag mår väldigt bra men det är lixom orken och energin som står lite i vägen. Men för att vara helt ärlig, så hinner jag göra så himla mycket ändå. Och ibland lite för mycket, för att vara en gravid kvinna. Men jag är en sådan tjej, som gillar att vara sysselsatt och ha saker på G.
När jag var 20 år gammal hade jag redan två barn. Då kände jag att jag inte ville ha fler barn. Detta berodde mest på att det visade sig att min son var sjuk. Jag kände att det var mitt öde, och det skulle nog räcka med två barn ändå.
När jag blev några år äldre, så började jag tänka annorlunda. Jag kom på hur livsviktigt det är att ha syskon, speciellt om du har och kommer från en familj med speciella behov.
Det var verkligen ett starkt och tufft beslut att våga skaffa ett tredje barn, efter man fått ett sjukt barn. Jag tänkte och funderade på en massa saker, tillsammans med min man innan vi bestämde oss. Det var många positiva och även negativa tankar….Tänk om jag skulle få ett till sjukt barn? Visst var jag rädd för det. Men läkarna hade flera bra undersökningar & kontroller, som man kunde göra för att ta reda på det. Dessutom så måste man vara positiv och tänka på ett optimistiskt sätt. Det som hände min son var en syrebrist. Detta händer ca 1 barn av 200 / per år. Läkarna sa att syrebrist kunde drabba, inte bara mig, utan vem som helst också! När jag fick mitt tredje barn, så blev jag jätteglad över att jag hade fått ett friskt barn. Jag kände mig som en normal mamma, som också kunde få friska barn. Jag kunde nu njuta av bebisen på ett annat sätt. Nu har jag vågat igen. Jag har vågat att ta ett tufft beslut, att skaffa ett barn till. Det är kanske lite svårt för en del människor att förstå hur jag ska orka..
Av min erfarenhet så är ett friskt barn lätt att klara av. Ett friskt barn är för mig en lätt match! Så länge barnet växer som det ska, så flyter allting på så lätt… Det som är svårt är att klara av ett sjukt barn. Jag har provat båda fallen och vet hur det är. Det finns en stor skillnad mellan att ha ett friskt och ett sjukt barn. Jag skulle vilja berätta att jag är en person som verkligen älskar barn.Jag har både energi och lust att bry mig om mina barn. Jag ger min tid och allt jag har, för mina barn. Jag har gjort mitt. Jag har tagit hand om mig själv som gravid kvinna. Läkarna har också gjort sitt. Jag är en troende kvinna som är nöjd med allt som ödet kommer med… Jag har hopp och tro om att allt kommer att lösa sig till slut. Positiv energi till er, från mig, Samah

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem × 1 =