Tivoli drar in i Nyköping?

Kommunfullmäktige i Nyköping vekar kunna förvandlas till ett Tivoli om en vecka.

Vi har i Nyköping ett lite komplicerat läge inför nya kommunfullmäktige. Vänsterpartiet, Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Centerpartiet och Liberalerna har tydligt sagt inför valet att de inte tänker styra med stöd av Sverigedemokraterna.

Nu ordnade medborgarna en komplicerad situation där blockpolitiken inte längre fungerar. Socialdemokraterna och Miljöpartiet har sagt att de kan tänka sig bilda majoritet med något eller några andra partiet, dock aldrig Sverigedemokraterna. Men intresset har varit lite lågt..

Det vi har framför oss just nu är en rätt tivoliliknande situation.

Ett ord som är viktigt är aktivt eller passivt stöd.  Centerpartiet och Liberalernas ledare har glidit undan i frågan om Sverigedemokraterna genom att säga att de inte kan råda över hur Sverigedemokraterna röstar. I media har Sverigedemokraterna dock tydligt sagt att de kommer att stödja en allians i Nyköping.

Inte vet jag om Sverigedemokraterna lovat att aktivt rösta på Moderaternas, Kristdemokraternas Centerpartiet och Liberalernas kandidater eller om väljer att lägga ner sina röster, dvs passivt stöd.

Så den situation som kan uppstå när det röstas om en moderat eller en socialdemokrat som KS-ordförande är antingen ett aktivt stöd från Sverigedemokraterna eller att vi får lottdragning. Närmare Tivoli är svårt att komma. Det här riskerar att upprepas hela mandatperioden om jag fattar rätt.

Just nu har Centerpartiet haft medlemsmöte där det verkar som de inte accepterar stöd från Sverigedemokraterna och hos Liberalerna verkar det som det varit en intern kamp om de skall ha medlemsmöte eller ej. Idag stod det i SN att Munthe en av de mer namnkunniga Liberalerna i Nyköping lämnar Liberalerna för att de inte har medlemsmöte.

Ja fortsättning lär följa men lite rörigt verkar det. Vi får väl hoppas våra politiker inte väljer att förvandla kommunens högsta beslutande organ till ett Tivoli.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 + 14 =