Politisk rondellkörning

Det börjar bli rätt tjatigt hur Moderaterna snurrar runt, runt, runt och försöker låtsas som att de på egen hand är så stora att de kan styra Landet och Kommunen. Fakta i målet är väl att utan Sverigedemokraterna är de ingenting som politisk kraft.

Moderaterna försöker låtsas som att de företräder även Centerpartiet, Liberalerna och Kristdemokraterna vilket de faktiskt inte gör. Det är fyra olika partier som alla sökt sitt väljarstöd på varje enskilt partis politik och företrädare.

I ivern att få makten är uppenbart Moderaterna villiga att både stödja sig på och föra samtal (om än diskret) med Sverigedemokraterna. Att då hänvisa till “alliansen”,  ett projekt som inte fått väljarstöd och dra in andra partier i den “bruna sörjan” är varken vuxet eller seriöst.

I valrörelsen stod företrädare för tidigare Sverigedemokraternas ungdomsförbund och skrek ut sitt hat. De kallar sig nu för alternativ för Sverige och alla partier i Nyköping förutom Sverigedemokraterna reagerade på deras “politisk pajaskonster”. Hets mot folkgrupp är den juridiska term som många använde för att beskriva det som skedde på vårt torg.

Är det den typen av yttringar i glidande brun skala som vi önska i Sverige och Nyköping. Inte särskilt troligt och ansvaret är givetvis Moderaternas som ens kan tänka tanken.

Valet kommer att hamna på Centerpartiet och i viss mån Liberalerna att avgöra vilken väg politiken tar ur den rondellkörning som just nu pågår. Kristdemokraterna som tidigare värnat om familjen verkar ha givit upp sitt krav på familjeåterförening? Vägvalet handlar om mer än den tillfälliga makten och några avlönade stolar för några representanter.

Man kan säga mycket i den här frågan men framförallt handlar det nog om framtida trovärdighet för ett antal partier och politiken i stort. Kan vi medborgare lita på det politiker säger före valet och under valrörelsen.

Sedan måste jag nog avsluta med om du funderar på om den mycket negativa krisbild som sprids om vårt land och vår kommun överhuvudtaget är sann?

Politik borde vara att hantera verkliga frågor och för mig personligen finns det en fråga som är  avgörande för oss alla och det är Jordens klimat. Har vi människor ingen plats att odla, bo och leva på i framtiden är nog de flesta frågor ganska meningslösa att fundera över.

Vi får väl se vilken väg våra valda politiker tar i sitt rondellkörande….

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

20 + sexton =