Äppelmos

Det har varit en fin sommar för äpplen. Jag har ett träd vid huset och det har nog aldrig haft så mycket frukt. Så nu har jag kokat äppelmos i flera dagar. Jag kommer nog att behöva komma på något annat så det blir plats för svampen också i frysen. Lite sorgligt att se alla trädgårdar där ingen tar hand om frukten utan den åker till tippen istället…

Fast visst har det varit en märklig sommar. Torra åkrar, brunnar och brinnande skogar. Jag kan inte säga att jag är särskilt förvånad, men det gör mig inte mindre oroad över vad som händer med vårt klimat. Visst kan det vara skönt med lite värme men när det närmar sig 50 grader som det var i Portugal är det inte så kul längre.

Vi är ju ett varmblodigt däggdjur och behöver hålla en temperatur kring 37 grader. När det blir för varmt och fuktigt klarar vi inte av att reglera temperaturen genom svettning. Jo och så förutsätter det att vi kan tillföra vatten.

Rent vatten är nog ändå den fråga som oroar mig mest. Vi har länge tagit det för givet men sänkta grundvattennivåer , stigande hav och föroreningar gör nog att rent vatten kommer att bli en ödesfråga för människan.

Läste att om utvecklingen fortsätter som nu kommer det snart att finnas mer plast än fisk i våra hav. visst är det märkligt hur vi hanterar vår miljö. Det går verkligen att säga att vi sågar av den gren vi sitter på för att ta en liknelse…

Men nu är det mest valrörelse i media och det bara haglar olika så kallade “utspel” om vad olika politiker och partier vill göra om vi ger dom makten att hantera våra resurser. Jag funderade först på att skriva om alla löften som ges huller om buller av människor som verkar ha rätt dålig koll på hur en samhällsekonomi fungerar.

Har de inget att säga så hittar de på något bara för att få en rubrik i media. Veckans vinnare blir nog liberalerna i Flen. Den stora politiska förändringen de föreslår är att byta namn på  Flen. “Flen som namn är negativt laddat, det är svårt att marknadsföra på ett bra sätt”.  Så Båven är visst ett förslag. Snacka om att vara ute på djupt vatten…..

Tror jag återgår till äppelmos en stund till. Vi hörs om någon vecka med nya viktiga saker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 × 5 =