Nu blir det lite Landsting.

Jag skrev senast att jag skulle skriva om fastighetsekonomi, det kommer men inte idag. Det är inte läge att seriöst diskutera fastighetsfrågor just nu Jag blir minst sagt fundersam när jag läser vad våra välavlönade oppositionspolitiker skriver. Har de sovit alla möten de varit på.

Vi tar lite landsting så länge. Det är en rätt tragisk historia hur vårt Landsting tillåts förfalla. Medborgarna ville ha förändring men det var ingen som lyssnade på. Jag tror jag har en intressant berättelse om hur man blir behandlad som patient i Landstinget. Den kommer snart och då får vi en bra förklaring till bl.a personalbrist som Landstinget dagligen skyller på.

Läste följande angående att Kullbergska ställer in alla operationer.

“Thomas af Bjur, landstingsråd, säger till tidningen att det finns pengar, men inte personal och att landstinget har ett antal åtgärder. Men han säger att en stor del av problemet beror på att Eskilstuna kommun inte tar hem färdigbehandlade patienter.

Detta har dock kommunens ansvariga tidigare tillbakavisat.”

Är det inte korkat av ett landstingsråd att skylla sina egna tillkortakommanden och prioriteringar på en kommun. Vill vi verkligen ha det så här längre. Fixar inte den politiska majoriteten att hålla sjukhusen i drift bör de nog lämna plats till andra som klarar jobbet.

Händer det inget snart lär nog samtlig kommuner i Sörmland börja mullra riktigt ordentligt. För hur det än trixas och fixas i media hantering vet kommunmedborgarna om att Landstinget Sörmland inte klarar sin uppgift längre.

 

 

7 thoughts on “Nu blir det lite Landsting.

 1. Landstingen har spelat ut sin roll Björn. Om staten skall ta över sjukhusen eller om vi skall ha ETT enda stort landsting vet jag inte. Men att en person som af Bjur skall styra detta kan inte hålla så länge till. Psykiatrin som jag ofta lyfter behöver mer av samarbete mellan stat o kommun framöver om vi skall kunna minska ohälsan. Mp säger nu till mig genom Jonas Hultberg att jag vore en belastning för Mp. Att vilja hjälpa svaga grupper till ett värdigt liv skulle vara en belastning för Mp. Jag fattar ingenting längre. Sen Särskolan finns ju kvar där går mitt barn-barn. Men i övrigt verkar det funka sämre. Läs SN:s folkpartiblogg där Thomas Arnell tar upp detta. Detta är det glömda Sverige som tyvärr även Fp idag glömt. Trevlig Helg min vän!

  Anmäl kommentar

 2. Hoppsan idag avgår Thomas av Bjur. Borde vara bra för landstinget på sikt. Hur Mp resonerar här övergår mitt förstånd. Sen Centern som hoppade på det sjunkande skeppet. Detta vuxendagis borde avvecklas snarast möjligt. Endast det bästa är gott nog åt folket. Idag har endast tre partier väljare och “framtidens parti” alltså Mp har en hemläxa att göra. Lycka Till!

  Anmäl kommentar

 3. Spännande att se om MP vågar gå emot S i frågan om vapenexport till Saudi. Gör man inte det försvinner MP:s trovärdighet i dessa frågor. Bromma, förbifart Stockholm tvingas man överge. Priset att få vara med att styra Sverige är att man tvingas sälja sin stjäl. Då blir man som V: DÖRRMATTA!

  Anmäl kommentar

 4. Sanningens minut närmar sig för Mp. Svenska Freds säger: Om Mp godkänner fortsatta leveranser av vapen till Saudi är deras trovärdighet borta. Fälldin lämnade regeringen om fler kärnkraftsverk byggs. Skall Mp bygga NY kärnkraft nu? Att jag är en belastning som vill ge psykiskt sjuka bättre vård och även en tandvård kan jag ta. Det är inte bara Fp som har problem nu, även Mp har det. Som jag ser det för dagen så får Centern min röst 2018. Ser dom som mer gröna än Mp idag. Busstrafiken? TGOJ persontrafik tex. drivs endast av centern numera. Eftersom jag är en belastning för er har jag ingen lust att besöka er partilokal längre. Ändå är jag övertygad att just Du o jag Björn har mycket gemensamt. Du är rakryggad o precis den ledare Mp så väl behöver NU.

  Anmäl kommentar

 5. Fy sjutton så illa kommunen skött fallet Caroline Broberg. Ska några bokstäver hindra en utmärkt person att jobba inom social-psykiatrin? Hoppas vi tycker lika här. Denna chef borde inte få vara chef. Läs min insändare idag plus den nya artikel. Nyköping skämmer ut sig. DO kanske kan ändra på detta. Kanske behövs Janne Josefsson? Hej!

  Anmäl kommentar

 6. Nu har jag gett mig in i fallet Carro med full kraft. Känner du chefen Carl-Abbe Hertsman? Han har gömt sig nu. En Katarina Netterstedt har tagit vid. Dom ljuger o har sig o matar Nicklas med lögner. Carro har spelat in samtalen med Abbe också. När hon berättade om sin adhd bytte han åsikt helt om henne. Nu skall hon bort enligt dom. Då känner dom inte fisken. Detta kommer upp i personalutskottet snart. Läs adhdpappan en blogg där Carro beskriver allt. Någon jävla ordning får det ändå vara i en kommun. Carro är 24 år idag. Hon låg på psyket som 19-åring. Idag har hon man och en treårig son o stortrivs på sitt jobb. Vill kommunen knäcka henne? Rör gärna du med i detta. Vi ligger lågt en tid nu. Facket (unionen) hotar Carro. Här finns inte bara en hund begraven utan en hel kennel. Bara så DU vet kompis. Hej!

  Anmäl kommentar

 7. Har bett Niclas Franzen fara åt helvete. Här försöker jag hjälpa en utsatt människa utan någon som helst egen vinning. Då pratar han byråkratspråk. Fy fan för vänsterpartiet. Trevlig Helg Björn!

  Anmäl kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 × 3 =