Senaste nytt om mitt liv – Examensarbete i Etiopien?

Hallå!

Här kommer en liten uppdatering om mig.

Första terminen är nu avklarad av mina masterstudier på Stockholms universitet och tre terminer är kvar innan jag kan ge mig ut i arbetslivet. Det ska bli så skönt att börja jobba och skapa min egen karriär. Men innan dess finns det en hel del kvar att göra – på både gott och ont. En riktigt positiv grej är att jag har lämnat in en stipendieansökan för fältarbete i Etiopien. Arbetet är tänkt att utföras under en 8 veckors period under hösten och kommer ligga till grund för mitt examensarbete. Vid beviljande, ska bloggen givetvis följa med och det skulle säkert bli en hel del spännande bilder därifrån. För kultur och historieintresserade är Etiopien det perfekta landet att besöka. Etiopien är nämligen ett av två länder i Afrika som aldrig blivit koloniserat, vilket gjort att landet lyckats bevara några av världens äldsta fornlämningar. Här finns Lucy, världens äldsta förmänniska. Det sägs även att det var härifrån som människan en gång i tiden utvandrat till resterande delar av världen… Sorry, jag vet, min ansökan har inte blivit godkänd än och det finns en risk för att arbetet inte blir av, men jag kan verkligen inte låta bli att tänka på alla fantastiska saker att se och göra om jag skulle få min ansökan godkänd.

Dessvärre lär vårterminens studier inte bjuda på många intressanta händelser. Kurserna som ska läsas kan ses som förberedande inför uppsatsskrivandet. Metodkurs och annat kommer innebära en hel del glädjelös läsning. Trist, men det är väl bara att acceptera och beta igenom om man ska klara av det. En liten resa till Lissabon för att träffa flickvännen är däremot bokad. Lite orättvist för henne som får flyga 6 timmar längre, men tyvärr finns det ingen bättre medelväg. Portugal är Gabrielas morföräldrars ursprungsland. Det var i ön Madeira som hennes mor växte upp. Trots att familjen älskade Portugal så valde de under 70-talet att dra flyttlasset till Brasilien. Anledningen var simpel; resterande familjemedlemmar hade begett sig till det tropiska landet. Det intressanta är att det varken handlade om ekonomiska möjligheter; då det inte fanns några (Brasilien var väldigt fattigt på den tiden) eller om diktaturen i Portugal med Salazar i spetsen. Dagens visdomsord blir således – family first!

Med det sagt vill jag önska er en fortsatt trevlig helg.

/Mesir

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.