Ulf Kristersson och Alliansen gör sorti

Det har legat i luften länge; Alliansen är inte längre en enad konstellation. Partiledarna för respektive parti vill inte vara först ut med att deklarera detta då det förmodligen skulle leda till påföljder. Istället går Ulf Kristersson fortfarande ut i media och pratar om att bilda regering och menar på att han inte alls behöver ingå i förhandlingar med Sverigedemokraterna för att få deras stöd. Jag tror ingen köper det förutom Ulf Kristersson själv och hans lobbyist Carl Bildt. Annie Lööf försöker hålla i trådarna genom att fortsätta hävda att en alliansregering är den bästa tänkbara regeringsbildningen. Jan Björklund försöker rädda sitt eget parti genom att få över så många anti-SD väljare från Moderaterna samtidigt som Ebba Busch Thor är nöjd med att se Moderaterna närma sig en högerkonservativ position. Ironiskt nog borde det aldrig ha varit prat om att Alliansen ska bilda regering. Det senaste riksdagsvalet påvisade att det faktiskt är de rödgröna som har störst parlamentariskt stöd med ett mandat mer än Alliansen. Det har varit praxis i svensk politisk historia att låta den konstellation med störst parlamentariskt stöd få bilda regering och majoriteten av de regeringar vi haft i Sverige har varit i minoritet. Synd att media och den allmänna opinionen inte kunnat fokuserat på dessa faktum. Alliansen med Ulf Kristersson i spetsen har däremot försökt förvilla väljare att tro att det är han som har det bästa underlaget för att bilda regering, vilket självklart inte är fallet. Efter morgondagens förutsägbara omröstning är det nog dags för Ulf Kristersson och Alliansen att göra sorti.

/Mesir

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.