Släpp fram block med flest röster!

Blir förvånad när jag hör statsministerkandidat Ulf Kristerssons flertaliga utspel om att han inte tänker släppa fram det rödgröna blocket om de får störst stöd av det svenska folket. Hur moget och demokratiskt är det egentligen att vägra släppa fram folkets vilja? När röstsedlarna är räknade är det riksdagens ansvar att kunna genomdriva den politik som har röstats fram. Det görs först och främst genom att låta parten med flest röster försöka etablera en regering direkt efter valet. På så sätt undviks dödläge och politisk instabilitet. Detta blir även en självklarhet när partierna lovat om att de går till val med respektive block och allians; förlorarna kapitulerar och låter vinnarna bilda regering. Ska det vara så svårt? Sverige behöver en stabil, seriös och pragmatisk ledning som ser till landets bästa och inte enbart bryr sig om partisympatisörernas röst. Det är respektlöst mot folket och ett hot mot demokratin!

/Mesir

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.