VM:s betydelse för brassar

Nu har VM:et äntligen dragit igång. Det har hitintills varit en rätt så avslagen tillställning där jag själv inte riktigt greppat tag om den VM-känsla som man så nostalgiskt förknippar fotbollsturneringen med. Kanske blir det ändring på det när Sverige sparkar igång sin första match mot Sydkorea? Hursomhelst ser jag fram emot lite spänning, festligheter och ett och annat mål från det blågula landslaget.

I Brasilien har förberedelserna dock skett långt före avspark. Bättre uttryckt; flera månader i förväg. Flickvännen Gabriela skickade häromdagen bilder på hur det för tillfället kunde se ut på gator och torg i São Paulo. Det är nästintill förbluffande hur människor kan lägga så mycket tid på inramning på något som sker så långt ifrån en själv. Inte nog med det har brassarna oftast möjlighet till ledighet från både jobb och skola när nationens matcher spelas. Problem och konflikter glöms i stort sett bort under drygt en månad för att ersättas av en solidarisk högtid. Även om det politiska klimatet under en lång period varit polariserat brukar fotbollens krafter ta över i Brasilien och dess befolkning. Utomhusskärmar är inget ovanligt fenomen, såsom fullpackade barer och människor med höga förväntningar på sitt landslag. Däremot är endast guld godkänt för en brasse. Allt annat är undermåligt. VM 2014 spökar fortfarande och det finns en rädsla för att historien upprepar sig. Under min senaste vistelse kunde jag få höra att hela Brasiliens framtid står på spel under VM:et. Så frågan blir tillslut; Hur kommer de 11 spelarna på planen hantera detta?

/Mesir

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.