Hargs div 3-premiär gav tre pinnar

Det var inte bara ett snyggt matchställ som var nytt för Hargs BK:s herrar när de klev ut på Rosvallas konstgräsplan A för seriepremiär under lördagen. Serietillhörigheten var också förändrad efter seriesegern i division 4 säsongen 2018. Nu är det division 3 Södra Svealand som gäller, en serie som inkluderar bl.a. Trosa-Vagnhärad SK och hur många Eskilstunalag som helst. Intressant och kittlande utmaning för de blåa.

Dago Funes Hargs BK
Full fart in i division 3-säsongen för Hargs BK som kommer att ha stor nytta av rutinerade lagkaptenen Dago Funes vars erfarenheter av spel högre upp i seriesystemet kommer väl till pass

Hargs BK:s herrar har liksom IFK Nyköpings herrlag tagit ett kliv uppåt i seriesystemet. I högsta distriktsserien division 4 återfinner vi numera IFK Nyköping tillsammans med bl.a. Runtuna IK och Oxelösunds IK. Harg finns alltså i den regionala serien division 3 Södra Svealand. Frågan väcks självklart huruvida sydöstra Södermanland kan hysa fler lag på hyfsad nivå. Det Hargs BK lyckats göra är kanske det rätta; förädla det du har spetsat med enstaka lokala nyförvärv.

Alexander Jansson Hargs BK
Alexander Jansson, senast från Oxelösunds IK i division 4, har även spelat i Nyköpings BIS och får ses som ett exempel på lokalt nyförvärv med spetskvalitéer. (När Alexander kom in i andra halvlek på vänsterkanten tjoade Hanvikens målvakt något om att hans back skulle se upp vid inlägg eftersom Alexander är högerfotad. Skulle inte tro det …)

Ny för året hos Hargs BK är ansvariga huvudtränaren. Vi hittar numera Robert Andersson vid rodret. Till sin högra hand finns Ola Törnberg, som även var assisterande tränare under fjolårets säsong bredvid Anders Stridh (som numera tränar Stigtomta IF). Hur etablerade dessa tränare än är kan de inte slå Hanvikens SK:s väldigt namnkunniga tränare som hördes tydligt från sidlinjen under lördagens drabbning. Ett par SM-guld för Djurgården som tränare kan säkert få några Järnkaminers hjärtan i gungning.

Robert Andersson Hargs BK
Robert Andersson har hittat till Hargs BK efter att senast funnits i ledarstaben hos Nyköpings BIS
Ola Törnberg Hargs BK
Ola Törnberg är en assisterande tränare med massor av rutin
Sören Åkeby Hanviken SK
Tränar-legendaren Sören Åkeby återfinns i Hanvikens SK:s ledarstab

Man lär sig ständigt nya saker. För mig är Hanvikens SK starkt förknippat med ishockey. Nu visar det sig vid en ordentligare kontroll att de pysslar med det mesta inom sportens värld. Vem vet när jag härnäst kommer att stöta ihop med Hanvikens SK. För Hargs BK är det något lättare med identitetsfrågan och för dem handlar det nog närmast om att komma bort från plastgräset på Rosvalla och återta Folkungavallens frodiga naturgräs för sina hemmamatcher.

Hargs BK herrlag div 3-premiär 2019
Hargs BK gör sig redo för division 3-premiären på Rosvallas KGA lördagen den 13/4 2019

Jag undrar hur mycket premiärnerverna spökade för Hargs-spelarna inledningsvis mot Hanviken. Anspänningen fanns säkert där och allra helst hos de spelare som inte provat på division 3-nivån (eller högre) tidigare. Nu var det ändå så att Hanviken dikterade alla villkor från början av matchen. De styrde tempot och spelet vilket såg oroväckande ut. Det måste ha varit befriande för hemmalaget när de stack igenom och gjorde 1-0 i 16:e matchminuten. Och som om inte detta var nog kom även 2-0 i 27:e minuten på ett snarlikt sätt. Snabb omställning på precis rätt fötter och han är klinisk i dessa situationer. Vi lyfter på hatten för matchvinnare Johan Urborn i Hargs BK.

Johan Urborn Hargs BK
Johan Urborn såg med sina två mål i division 3-premiären till att kommande motståndare vet vem de behöver ha koll på

Gästerna reducerade till 2-1 i 34:e minuten men då kändes det trots allt som att hemmalaget stabiliserat sig själva och sitt spel. De låg mer rätt och vann fler dueller. Att hela andra halvleken gick utan att fler mål noterades ska framförallt tillskrivas David Bergman i Hargs-målet. Med några alerta ingripanden i höjdspelet och en eller annan idioträddning när gästerna slutforcerade såg han till att de tre premiärpoängen hamnade i fickan hos hemmalaget. Sånt ska inte underskattas.

David Bergman Hargs BK
David Bergman i Hargs-kassen bidrog verkligen till premiärsegern över Hanvikens SK

Jag tjuvstartade min fotbollssäsong 2019 med en DM-match för ett par veckor sedan. Har inte haft möjlighet att ge Nyköpings BIS division 1-herrar den uppmärksamhet de förtjänar p.g.a. flicklagsaktiviteter som olyckligt krockat med deras förehavanden. Träningsmatcher känns som att de inte nödvändigtvis behöver bevakas med kamera och anteckningsblock. Nu när den lokala fotbollen kliver in i seriespelet är förmodligen inte bara mitt utan även all övrig publiks sug efter fotboll stort. Som vi längtat. Även om det tar emot något alldeles djävulskt i ishavsvindarna på Rosvalla. Om jag chansar lite hade ca 120 personer hittat till Rosvalla denna aprillördag.

Fotbollspublik Rosvalla
En frusen fotbollspublik som trots allt trivdes på Rosvallas läktare bredvid konstgräsplan A

För att efterlämna någon slags minne från Hargs division 3-premiär har jag satt samman ett bildgalleri och du hittar till det HÄR.

2 thoughts on “Hargs div 3-premiär gav tre pinnar

    1. Tack så mycket! Det hade gärna fått varit lite lättare himmel och mindre svinkallt men nu fick vi alla slita med de förutsättningar som var. Lycka till i fortsättningen av seriespelet! 🙂

      Anmäl kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

elva + 13 =