Dolphins utjämnade till 1-1 i semifinalserien

När Borås Basket var på besök i Norrköping för att spela semifinal nummer 2 mot Dolphins hade hemmalaget ett läge där kniven vår på väg upp mot strupen. Borås vann tämligen bekvämt det första semifinalmötet och även om det avgörs i bäst av 7 matcher är ett underläge med 0-2 inget drömläge. Repliken från Dolphins kom och det var ett ganska högröstat och kaxigt svar. 85-67 och kvitterat till 1-1 i matchserien.

Andreas Person Norrköping Dolphins
Dolphins och Borås Basket drabbade under fredagskvällen samman i den andra semifinalen som hemmalaget Dolphins till sist vann med 85-67

Basket är en ytterst publikvänlig sport och i en anläggning så fin som Stadium Arena i Norrköping går det att paketera en sportprodukt som verkligen attraherar. Nu när slutspelet är igång kommer också publiken i större antal till arenan. De hade lätt att leva sig med i det som hände nere på parketten och minst lika trevligt var att bortalaget hade ett större sällskap med sig på läktaren.

Basketpublik Stadium Arena
Det kom 1310 personer till Stadium Arena under fredagskvällen för att konsumera slutspelsbasket

När jag såg dessa två lag mötas i en av de avslutande grundseriematcherna visade sig Borås Basket vara vassare, effektivare och tyngre. Bilden av detta i kombination med den första semifinalens utgång gjorde mig osäker på om Dolphins har det som behövs för att besegra Borås just nu. Nu bevisade Norrköpingsgänget med eftertryck att de faktiskt har det. Framförallt klev Joakim Kjellbom fram i inledningen av matchen med både skytte och returtagning under den egna korgen. 15-6 och timeout för Borås när det var 4:40 kvar av första perioden. Bättre skärpa och fokus hos gästerna gjorde att de kom ifatt en smula och det stod 21-19 efter de första 10 minuterna.

Dansverkstan Norrköping
De unga dansarna utgjorde pausunderhållning i samband med semifinalen

Det som började så bra blev omvandlat till ett mer tveksamt agerande. Skyttet stämde plötsligt inte alls för Dolphins och Borås satte sina försök. De kom ikapp och förbi men endast för en liten stund. När den andra perioden var färdigspelad ledde fortfarande Dolphins men bara med 38-35. Det var i den tredje perioden som matchen avgjordes. Det vet jag med facit i handen men vågade inte riktigt tro på det när jag såg det hända framför ögonen. Basket har ju visat sig vara både dramatiskt, svängigt och gastkramande i de sista avgörande minuterna.

Nimrod Hilliard IV Borås Basket
Poängbäst hos gästerna Borås Basket blev ännu en gång Nimrod Hilliard IV som med sina 20 poäng också överglänste hemmalagets aktörer

Tredje periodens skytte blev en framgång för Dolphins medan Borås-spelarna hade hysteriskt svårt att få bollen genom korgen. När vi summerade efter 30 effektiva minuters spel stod den 63-47. I den fjärde och avslutande perioden skulle det för hemmalaget handla om att hålla hyfsat jämna steg med gästerna vilket man också lyckades med. Det var inget fel med Borås slutforcering men de hade inte räknat med Dolphins Andreas Person som kom in i ett grymt flow och gjorde poängen som hela tiden behövdes för att bibehålla en trygg ledning.

Andreas Person Norrköping Dolphins
Dolphins Andreas Person hade en härlig avslutning på semifinalmatchen mot Borås Basket och fick totalt ihop 15 poäng

Dolphins gav alltså svar på tal och vann den andra semifinalen över Borås Basket med 85-67. Periodsiffrorna blev 21-19, 17-16, 25-12 samt 22-20. I hemmalaget stod Anton Saks för 17 poäng och blev därmed poängbäst i sitt lag. Äventyret rullar vidare och nästa möte sker i Borås måndagen den 15/4 innan semifinalserien vänder mot Norrköping igen den 18/4.

Jag har fått ihop ett bildgalleri från semifinalmötet och du hittar bilderna HÄR.

Har du inte sett basket live rekommenderar jag varmt ett besök i Stadium Arena. Åk!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fem × tre =