MODO dominerade semifinalen mot Frölunda i J20

Lördagseftermiddagen ägnades åt ytterligare en match i det pågående Junior-SM-slutspelet på Rosvalla i Nyköping. Under förmiddagen avgjordes J18-klassen där Frölunda HC besegrade Färjestad BK med 5-3 i finalen och bronsplaketterna delades ut till Skellefteå AIK som slog Linköping HC med 4-2. Gott så. I J20-klassen var det semifinalmöte mellan MODO Hockey och Frölunda HC samt mellan Djurgårdens IF och Linköping HC. Jag såg till att ta med mig kamerorna för att fota mötet mellan MODO och Frölunda.

MODO mot Frölunda semifinal J20 2019
Semifinalen i J20 mellan MODO och Frölunda blev en laddad historia där lagen t.o.m. gruffade med varandra på uppvärmningen

Den semifinalmatch i J18 som jag såg under fredagseftermiddagen var som en stilla sommarbris i jämförelse med kulingvarningen som behövde utfärdas när MODO och Frölunda drabbade samman i Stora hallen på Rosvalla. För den med intakt färgseende var det också ganska förvirrande med en rödklädd hockeypublik som hejade på vitklädda MODO och en vitklädd supporterskara som jublade när det rödklädda Frölunda gjorde något bra nere på isen.

MODO-publik Rosvalla
Supportrarna till MODO var de som fick jubla högst och mest i denna semifinal
Frölundasupportrar Rosvalla
Frölundas supportrar hittade till samma platser som under fredagseftermiddagens semifinal i J18

Första periodens elektriska laddning mellan lagen gav ett furiöst tempo. Sargen och plexiglasen slutade aldrig att vibrera mellan alla tacklingar. Ändå höll de spelarna i de båda lagen anspänningen och energin på en nivå där det endast blev en utvisning vardera i lagen. Frölunda fick chansen att spela 5 mot 4 först men det gick inte alls. När sedan MODO fick powerplay-läge smällde det och de gjorde matchens första mål.

Nicolas Müller MODO Hockey
Nicolas Müller gör 1-0 till MODO när matchuret stod på 18:17 i första perioden

Ett viktigt och kanske matchavgörande mål gjorde sedan MODO tidigt i andra perioden. 2-0 kom redan efter 1:51. Om Frölunda snackat taktik i pausen ingick säkert inte detta baklängesmål i deras gameplan. Genom hela matchen var MODO det försvarsskickligaste laget och under 2,5 perioder dominerade man även spelet längs sargkanterna i offensiva tredjedelen. Den andra perioden fick ett par olyckliga avbrott då linjemannen Christoffer Claar fick en klubba över munnen och blodvite uppstod. Jag såg inte vad som hände vid sargen mellan avbytarbåsen men gissar att det var anledningen till att han sjönk ner på isen.

Christoffer Claar
Linjemannen Christoffer Claar blödde och denna smäll orsakade ett par avbrott under andra perioden

Egentligen kom dessa avbrott som på beställning för ett skakat Frölunda. Men MODO tappade varken momentum, rytm eller flow utan kunde göra 3-0 när drygt 8 minuter gått av andra perioden. När spelarna i MODO snurrade som värst såg Frölunda-killarna i det närmaste stillastående ut. En målramsträff ytterligare bekräftade övertaget som MODO hade. Tyvärr skulle det gruffas allt mer och ofta ute på isen och perioden avslutades med ett slagsmål i ena hörnan med följden att tredje perioden inleddes med folk på botbänken från båda lagen under 4 minuter.

MODO-klacken Rosvalla
Klacken från Örnsköldsvik, MODO-Tifo, gjorde sitt för att synas i Rosvallas Stora ishall
Frölunda-klacken Rosvalla
Göteborgs “Goa gubbar” fick färre och färre tillfällen att vifta med sina fanor ju längre matchen gick

I tredje perioden gavs Frölunda ett visst hopp med deras reducering till 1-3 efter 13:36. MODO kontrollerade dock tillställningen hyfsat väl och kunde rida ut denna storm. Frölunda lyfte självklart ut sin keeper i jakten på ytterligare reducering och i denna press kom en utvisning på en MODO-spelare vilket gav Frölunda chansen att spela 6 mot 4. Nu lyckades Max Tjernström i MODO sno åt sig pucken och kunde lägga in pucken i öppen kasse och fastställa slutresultatet till 4-1 för MODO.

Jag har satt samman ett bildgalleri med knappt 140 bilder som du hittar HÄR.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 × tre =