Invigningsmatchen av årets J-SM

Idel ädel adel. När junior-SM i ishockey för femte året i rad avgörs på Rosvalla i Nyköping välkomnas landets namnkunnigaste och mest merittyngda ishockeyklubbar. Ett arrangemang som är en rejäl fjäder i hatten för Nyköping och ortens lokala ishockeyverksamhet att stå som värd för. Ett arrangemang som bekräftar Rosvalla-anläggningens styrkor. Vi kan se några återkommande sporter som när de väl upptäckt Rosvalla ogärna letar sig vidare till andra arenor. Handboll (Sverigecupen) och cheerleading (DM m.m.) är exempel på jättearrangemang som verkar trivas som fisken i vattnet på Rosvalla.

 

Semifinal J-SM 2019
Semifinalen mellan Linköpings och Frölundas J18-lag invigde årets Junior-SM på Rosvalla

Junior-SM skulle precis som andra jätte-event på Rosvalla inte kunna genomföras om det inte vore för alla ideella insatser från arrangörsklubbarna. Nyköpings Hockey Ungdom har lärt sig vad som behövs och krävs och ror iland detta på ett utmärkt sätt. Förtroendet från Ishockeyförbundet finns där och då får man chansen år efter år. Svårare än så är det inte. Men inte ett dugg lättare heller.

Flaggor Rosvalla Nyköping
Rosvalla är riggat för veckoslutets SM-arrangemang
Entré Rosvalla
Rosvallas entré kommer under helgen att ta emot tusentals långväga åskådare som kommer för att se landets allra bästa klubblag i J18 och J20
Affisch Junior-SM 2019
Junior-SM i ishockey där Linköping HC, Frölunda HC, Färjestad BK och Skellefteå AIK kvalificerat sig i J18 samt Frölunda HC, MODO Hockey, Djurgårdens IF och Linköping HC tagit sig till semifinalerna i J20.
Stig Ekström Nyköpings Arenor
Verksamhetschefen för Nyköpings Arenor Stig Ekström stod nyfiket och tittade på när årets Junior-SM inleddes med matchen i J18 mellan Linköping HC och Frölunda HC

Till årets Junior-SM i J18 hade nämnda Linköping HC och Frölunda HC tagit sig och de möttes i den inledande semifinalmatchen. Frölunda vann med 3-2 och lite mer om det här nedanför. I klassens andra semifinal besegrade Färjestad BK mer långväga Skellefteå AIK med 1-0 under fredagskvällen. I J20 spelas lördagens semifinaler mellan Frölunda HC och MODO Hockey samt mellan Djurgårdens IF och Linköping HC. Missa inte detta!

Semifinal J-SM J18 Linköping HC mot Frölunda HC
Tufft, öppna spjäll och full fart när Linköping HC och Frölunda HC möttes under fredagseftermiddagen

Jag fick se en väldigt trevlig ishockeymatch mellan Linköping och Frölunda på fredagseftermiddagen. Imponerande speed, teknik och offensiv vilja uppvisades. Två mycket duktiga målvakter höll siffrorna nere då det knappast saknades chanser från något av lagen. Frölunda tog ledningen med första periodens enda mål. Den andra perioden blev mållös. Linköping började optimistiskt men Frölunda var lite tyngre i anfallszonen och tog över kommandot som de haft i första perioden. Tredje perioden fortsatte på detta spår och efter 4:29 utökade Frölunda sin ledning till 2-0. När det återstod en halv period kom Linköping igång med sin slutforcering och både reducering och kvittering gjorde ställningen till 2-2 när 60 minuter var spelade. Förlängning väntade.

Straffar mellan Linköping HC och Linköping HC
Efter 10 minuters förlängning konstaterades att semifinalen mellan Linköping och Frölunda skulle avgöras på straffar

I den mållösa förlängningen var Linköping otroligt nära med en tidig målramsträff. Därefter såg det spelmässigt ut som under huvuddelen av matchen. Frölunda något tyngre framåt. Hela rasket behövde avgöras på straffar. Efter fem ordinarie straffar för respektive lag hade Frölunda satt två medan Linköping endast mäktade med att sätta en straff.

Frölunda HC final J18 2019
Stort jubel bland Frölunda-spelarna när det stod klart att de tagit sig till final i J18. Där kommer man att möta Färjestad BK på lördagsförmiddagen.

 

Jag har satt samman ett bildgalleri från mötet mellan Linköping HC och Frölunda HC som du hittar HÄR.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 × tre =