Tuns damer nådde final i Värmbols 7-mannacup

Äntligen var det dags för den årliga begivenheten i Duveholmshallen. DFK Värmbol lyckades detta år genomföra sin 7-mannacup “Värmbol Dam Cup” på samma lördag som herrarnas NWP Cupen i Oxelösund vilket skavde för mig en smula. Men det var som det var och för mig kändes det givet att åka till Katrineholm och titta på denna intressanta inomhusfotbollscup.

Lovisa Ederström IK Tun
Lovisa Ederström och hennes kompisar i IK Tun tog sig ända till final där det slutligen blev stopp när Lindö FF vann med 1-0 i förlängningen. Bilden från tidigare på lördagen då Tun spelade 1-1 mot BK Tinnis (i grönt).

Jag åkte upp för att se några matcher på förmiddagen i denna traditionella damcup. Mitt intresse räckte till att bevaka vad IK Tun, IFK Nyköping, IK Viljan och DFK Värmbol tog sig för på den stora inomhusplanen. Utöver de sörmländska lagen fanns fyra östgötska lag på plats samt IFK Lidingö och Adolfsbergs IK (Örebro).

Duveholmshallen Katrineholm
Duveholmshallen i Katrineholm

I två grupper med fem lag i varje gick ettorna och tvåorna vidare till semifinaler. IK Tun tog sig som grupptvåor till semifinal där de mötte IK Viljan. Tun gick vidare till final via 2-1-seger. I den andra semifinalen möttes Lindö FF och Smedby AIS och den matchen avgjordes i förlängning, 1-0 till Lindö. I finalen mötts alltså IK Tun och Lindö FF och vid full tid stod det 0-0, precis som gruppspelsmatchen slutade dessa lag emellan. Finalen avgjordes i förlängningen där Lindö var vassast och de segrade med 1-0.

Läktare Duveholmshallen
Läktare finns vid ena kortsidan av Duveholmshallen och i huvudsak bestod publiken under dagen av spelare som för tillfället inte tävlade

För IFK Nyköping var det lite tjurigare. Från början hade de säkert med sig tillräckligt med spelare men otur och tuffa skador reducerade manskapet till en avbytare när det återstod en gruppspelsmatch. IFK spelade tre stycken 0-0-matcher samt förlorade med 0-1 mot DFK Värmbol. Även arrangörsklubben Värmbol hade det lite tjurigt men fixade i alla fall en seger och en oavgjord på sina fyra gruppspelsmatcher. Hela resultatlistan hittar du HÄR (klicka på länken längst ner på sidan) >>>

IFK Nyköping Dam
Tunt på IFK Nyköpings avbytarbänk redan under tredje gruppspelsmatchen

Jag kunde notera att IFK Lidingö består av ett stort antal spelare som måste ligga i Sverige-toppen vad gäller träningstimmarna i fighting face. Tack! Och som bästa krydda för mig i egenskap av flicklagsledare i Stigtomta IF var att “vår” tidigare spelare Ebba Åkerman gjorde mål i sin andra seniormatch på lördagen för IK Tun. Ebba fanns med i Södermanlands trupp som var i Halmstad i somras och gör nu sällskap av bl.a. Emma Holm i Tun och dessa -03:or har både talang och framtiden för sig. Ebba, du är självklart saknad av alla i Stigtomta IF F02-04 men vi önskar dig stort lycka till och hoppas du får en fortsatt positiv utveckling i din nya klubb!

Ebba Åkerman IK Tun
Den tidigare flicklagsspelaren Ebba Åkerman från Stigtomta IF har nu tagit steget in i seniorfotbollen. I lördagens andra match för Tun satte Ebba målet som innebar 3-1 mot IFK Lidingö.

Jag har satt samman ett bildgalleri från lördagsförmiddagens matcher där våra sörmländska lag var i farten och du hittar ungefär exakt 222 bilder HÄR >>>

Over and out

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fem × 2 =