Handbollsläxa för IFK Nyköping mot Mantorp

För fem år och en månad sedan fotograferade jag min allra första handbollsmatch. Det var IFK Nyköpings match mot Mantorps IF HF i Sporthallen, datumet skrevs till den 27/9 2013 och Mantorp vann det division 1-mötet. Efter att ha sett en hel del handboll i Sporthallen i yngre år gled jag obegripligt nog ifrån sporten och det ju var både dumt och onödigt. Att se handboll live är något extra och Nyköping har begåvats med både traditionen och ett lag att älska i vått och torrt. Efter några magra år på seniorsidan kan äntligen Nyköpingspubliken njuta av division 1-handboll igen och övriga division 1-lag får ännu en gång återse Nyköping och dess idrottshallar. Antingen anrika Sporthallen, denna kokande gryta, eller den fräscha och inbjudande A-hallen på Rosvalla. Gott så.

Simon Skuthälla IFK Nyköping
Handbollsaction en fredagskväll är mumma för själen. Här ser du Simon Skuthälla i ett av IFK Nyköpings anfall mot Mantorp under Handbollsfredagen den 26/10 -18. Simon stod för fyra av IFK:s 22 mål.

Att IFK Nyköpings handbollsherrar tog emot Mantorp i kära gamla Sporthallen i fredags berodde på att Rosvallas A-hall var upptagen eftersom Onyx innebandy både arrangerade matcher och förberedde inför lördagens SN-cup. Jag är övertygad om att det bara är jag som i egenskap av fotonörd helst vill slippa Sporthallen. Alla andra trivs förmodligen utmärkt i den tajta och gemytliga hallen. Det är i ärlighetens namn den svåraste arenan jag försökt att fota i p.g.a. de tvåfärgade armaturerna i taket. Det går inte, punkt.

Nyköpings Sporthall
Sporthallen tog emot handbollspubliken med öppna armar
Nyköpings Sporthall
Sporthallens inre är helt okej för idrottsutövarna. Publiken får stå ut med ett antal stolpar som skymmer sikten men det är accepterat sedan gammalt.
Sporthallen handbollspublik
Handbollsfredagen denna gång tog emot 598 åskådare, fullsatt till matchstart med andra ord.

IFK är alltså återkomlingar i division 1 Norra. Resan uppåt, via kvalspel säsongen 2017/18, var spännande och inledningen av division 1-säsongen är klart godkänd. Tyvärr kunde dock utgången av fredagens match blivit mer smickrande för hemmalaget som fick sig en riktig handbollslektion av gästerna då de vann med klara 33-22 (17-12).

IFK Nyköpings handbollsherrar
IFK Nyköpings trupp inför mötet mot Mantorp den 26/10 -18
Mantorps handbollsherrar
Mantorps IF HF:s trupp som gästade Sporthallen den 26/10 -18
Peter och Melcher Melchersson IFK Nyköping
Tränaren Peter Melchersson i samspråk med Melcher Melchersson inför matchen
Jörgen Elmsäter IFK Nyköping
En uppenbarligen helt galet laddad Jörgen Elmsäter inför IFK:s fredagsmatch mot Mantorp
Adam Nilsson Samuel Kähler
Domarduon Adam Nilsson och Samuel Kähler tog hand om division 1-matchen i Sporthallen
Handbollssekretariat Sporthallen
Matchsekretariatet hos IFK Nyköping med Magnus Thell i speakerrollen

Hemmalaget började optimistiskt och hade ledningen och kommandot initialt. Inte förrän dryga kvarten var spelad tog gästerna ledningen för första gången i matchen. En ledning de sedan successivt utökade och som IFK aldrig var nära att rubba. Det var närapå klasskillnad och det raka, rättframma såg så självklart ut. Mantorp var rappa och kliniska i sina avslut medan IFK blev tröga, omständliga och till synes slarviga. Men så är det nog när man på alla sätt försöker hitta vägar ur ett järngrepp som motståndarna kopplat.

Emil Persson IFK Nyköping
IFK Nyköpings målvakt Emil Persson knep en hel del bollar men inte ens han kunde till sist greppa de precisa skott Mantorp levererade. Kantspelet hos motståndarna var obönhörligt effektivt.
Melcher Melchersson IFK Nyköping
IFK Nyköpings Melcher Melchersson kom in och gjorde 3 mål varav 2 på straffkast

När krutröken lagt sig och trummorna tystnat konstaterades att gästernas nr 4, Jakob Nilsson, gjort 9 mål vilket var överlägset flest av alla där ute på golvet. Nu fick han se sin lagkamrat Freddy Lindblad bli utnämnd till lagets bästa spelare medan IFK Nyköpings Olle Röken fick motsvarande utmärkelse för sin insats.

Freddy Lindblad Mantorps IF HF
Mantorps Freddy Lindblad utsågs till gästernas bäste spelare i division 1-mötet mot IFK Nyköping
Olle Röken IFK Nyköping
IFK Nyköpings Olle Röken bidrog med fyra mål och kunde efter matchen ta emot pris som hemmalagets bäste spelare

Jag hann fota väldigt lite under andra halvlek då jag försåg tidningen med några bilder från matchen. Men någonstans bland mörk murrighet och blågula taklampor skrapade jag ihop ett eget litet bildgalleri som du hittar HÄR >>>

IFK Nyköping kommer att fortsätta leverera, var så säker. Härnäst möter de HK Eskil i Stiga Sports Arena den 9/11. Lycka till i jakten på nya division 1-skalper!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tjugo − 20 =