Nyköpings Hockey Ungdom har fortsatt hopp i J20-kvalet

När fyra av arbetsveckans fem arbetsdagar klarats av är åtminstone undertecknad en smula mosig i huvudet. Torsdagskvällen kom och jag funderade mer än en gång om jag skulle orka pallra mig iväg till Rosvallas stora ishall för matchen i J20 Elit-kvalet mellan Nyköpings Hockey Ungdom och gästande Nynäshamns IF HC. Beslutet att åka ångrar jag i efterhand inte en endaste sekund. Jag fick med råge valuta för tiden jag avsatte. Här snackar vi stort underhållningsvärde, härlig ishockey och genom hemmaögon ett alldeles utmärkt resultat. Segern med 5-2 för Nyköpings ynglingar satt som en smäck.

Adam By Nyköpings Hockey Ungdom
Nyköpings Hockey Ungdoms Adam By har försöker skaka av sig Nynäshamnsspelaren i torsdagens underhållande kvalmatch

Torsdagsmatchen bjöd på frejdig hockey, ja det var full patte från första till sista sekund. Kanske är mina iakttagelser hemmafärgade men nog tyckte jag att Nyköpings Hockey Ungdom var bättre i allt än sina motståndare från spetsen av Södertörn. Hur det gick till i lagens förra möten i Nynäshamn kan man undra, Nyköpingskillarna förlorade med tydliga 2-8 den 8/3 trots att det sägs ha varit Nyköping som dominerade även den matchen i åtminstone halva tillställningen. Ibland funkar det inte helt enkelt.

Nyköpings Hockey Ungdom J20
Nyköpings Hockey Ungdoms J20-lag samlar sig inför match i kvalet till J20 Elit Östra
Nynäshamns IF HC J20
Nynäshamns IF HC inför kvalmatchen på Rosvalla den 15/3 -18

Tyvärr ligger Nyköpings Hockey Ungdom lite skrynkligt till i kvalet till J20 Elit. Deras två förluster, mot nämnda Nynäshamn och Hanvikens SK på bortaplan, kan vara en förlust för mycket när allt summeras. Det kan komma att bli en målskillnadsaffär mot Nynäshamn och då är de stora förlustsiffrorna mot just Nynäshamn väldigt kostsamma. Den återstående matchen mot Visby/Roma HK på söndag klockan 13.00 i Rosvalla är i alla fall en måstematch att bärga, helst med stora segersiffror. Sedan är det upp till vad Nynäshamn vad de hittar på i sina två återstående matcher.

Ishockeypublik Rosvalla J20
Torsdagens underhållande J20-match lockade 122 åskådare till Rosvalla. Söndagens avslutande kvalmatch klockan 13.00 ska förhoppningsvis dra ännu fler till Stora ishallen. Om inte annat så för grabbarnas skull då de presterar rolig och bra ishockey!

Torsdagsmatchen gav ett något snopet första mål för gästerna. Efter en inledning som Nyköpings Hockey Ungdom tog hand om och kontrollerade var uppmärksamheten inte tillräcklig under en kort sekvens och då stod det plötsligt 0-1 efter 8:10. Repliken kom dock snabbt och beslutsamt och kvitteringen till 1-1 gjordes i numerärt underläge när matchuret stod på 9:12. Målskytt var utmärkte Kevin Kanala.

Domartrio
Torsdagens J20-match dömdes av denna trio; huvuddomare Niklas Johansson samt linjemännen Branislav Milosavljevic och Fredrik Engert

I slutet av första perioden blev det synnerligen mycket hawaii ute på isen. Kanske berodde det på att hemmalaget då hade en 2+2-utvisning att rida ut. En sak som stod tydlig i denna match var nämligen att Nynäshamns IF HC inte alls hade ordning på sitt powerplay. De fick många tillfällen att visa detta, tyvärr, och den mindre smickrande utvisningsstatistiken vanns av Nyköpings Hockey Ungdom med 12 minuter mot 6.

Torleif Lundsten Nyköpings Hockey Ungdom J20
Nyköpings Hockey Ungdoms J20-lag leds av Torleif Lundsten (här med William Lundsten bredvid sig)

Efter 1:44 av andra perioden blev Nyköpings Hockey Ungdom äntligen fulltaliga. I samma sekund tar åter gästerna ledningen när de efter en fladderlobbpuck lyckas få till 1-2. Hur det exakt gick till kan jag inte redogöra för men det kändes som ett slumpmål. Svaret kom omedelbart även denna gång och 2-2 gjordes av Eric Lövstrand när klockan tickat fram till 2:24. Hemmalaget hade momentum och flow och exakt en minut efter kvitteringen kom 3-2 från Ludwig Nordlie. Fler mål än så blev det inte i mellanakten.

Ludwig Nordlie Nyköpings Hockey Ungdom
Ludwig Nordlie i Nyköpings Hockey Ungdom gav laget ledningen till 3-2 tidigt i 2:a perioden

Även den tredje perioden dominerades med eftertryck av hemmalaget. De öste på med full kraft framåt samtidigt som de alltid hann avstyra gästernas eventuella kontringsförsök då pucken tillfälligt förlorades. Som skrivet var det öppna spjäll och snabba svängningar, kanske är det så juniorishockeyn ser ut. Jag gillade det jag såg eftersom det var bekymmersfritt och publikfriande. Efter 6:35 i tredje perioden kom 4-2 via Oliwer Stenssons klubba och slutresultatet 5-2 fastställdes av Kevin Kanala när det återstod 5 minuter och 22 sekunder av matchen.

Kevin Kanala Nyköpings Hockey Ungdom
Nyköpings Hockey Ungdoms Kevin Kanala fastställde slutresultatet till 5-2 med sitt andra mål i matchen

Jag kan varmt rekommendera ett besök till Rosvallas Stora ishall under söndagen då de tar emot Visby/Roma HK klockan 13.00. Kvalseriens avslutande match för Nyköpings-killarna och sedan återstår att invänta mötet mellan Nynäshamns IF HC och Hanvikens SK som börjar klockan 17.00. Förmodligen är det där det avgörs om Nyköpings Hockey Ungdom spelet juniorhockey på elitnivå kommande säsong.

Jag har knåpat ihop ett bildgalleri från torsdagens match som du hittar HÄR >>>

Lycka till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

19 − nio =