IFK Nyköpings P03:or besegrade Järnvägen

Det var förmodligen lite småtrist för IFK Nyköpings P03:or att de hamnade på ”fel” sidan strecket efter handbollssäsongens första del. Utmaningarna och utvecklingen hade varit annorlunda om de fått gnugga handbollskunskaper mot regionens tuffare motståndare. RP IF Linköping, Norrköpings HK och ÖSK i höstens serie P14 Nivå 1 Öst byttes efter årsskiftet ut mot bl.a. Mantorp, Skåre och Lindesberg i fortsättningsserien P14 Nivå 1 V2.

IFK Nyköping P03
IFK Nyköpings handbollskillar i P03-truppen efter söndagskvällens match mot HK Järnvägen

Jag ser en hel del ungdomsidrott. Mestadels fotboll, inte bara de matcher det egna flicklaget spelar, men jag konsumerar trots allt en del sport där barn och ungdomar håller igång. Däremot får jag sällan tiden att räcka till för att fotografera ungdomsidrotten runt Nyköping. Numera är jag t.o.m. dålig på att fota mina egna döttrars framfart på fotbollsplanerna. Det är synd eftersom det är väldigt belönande att fotografera de unga människorna när de idrottar. Fokuserade, inne i sin egen idrottsbubbla och ofta med härliga ansiktsuttryck och känslor.

Ungdomshandbollspublik Rosvalla A-hall
Förvånansvärt många på läktarna när IFK Nyköpings duktiga handbollskillar matchade mot gästande Järnvägen

IFK Nyköpings handbollsgrabbar hade jag inte särskilt bra koll på mer än att jag känner till ledarna och ett par av spelarna. Laget visade sig bestå av massor av välutbildade handbollsspelare. Det förvånar mig inte om flera av dem återfinns i Södermanlands distriktslag när Sverigecupen kommer till Nyköping med landets för närvarande bästa 15-åringar i november.

Michael Åkerblom IFK Nyköping
IFK Nyköpings P03:or leds av Michael Åkerblom och…
Stefan Lundwall IFK Nyköping
…Stefan Lundwall

Matchen mot gästande HK Järnvägen började klockan 16.45 i söndags eftermiddag. Spelplatsen var eminenta A-hallen på Rosvalla och där trivs inte bara spelarna utan även jag som håller en kamera i handen. Grabbarna spelade 2×25 minuter och matchen dömdes av föreningsdomare. Inte okända för Nyköpings handbollskännare.

Tobias Sörberg Stefan Zeilon
Domarparet under P14-matchen var Tobias Sörberg och Stefan Zeilon

Någon längre utläggning om matchen som sådan kommer inte från mig. Det handlar trots allt om spelare som är under utbildning. De ska lyftas, pushas, ledas och ges chanser att våga för att lära. Det stod tidigt klart för oss som såg denna match att IFK-spelarna kommit längre i sin utbildning än deras motståndare. Efter första halvan av halvlek nummer ett ledde hemmalaget med 12-2, i halvtid stod det 16-5.

Gustav Johansson IFK Nyköping
Samtliga spelare i IFK Nyköping utom den ena av målvakterna noterades för mål i matchen mot Järnvägen. På bilden ser du Gustav Johansson som bidrog med fem mål i 41-14-segern.

En stor eloge ska utdelas till HK Järnvägens målvakt Björn Larsson. Han kämpade och slet, fick en boll på ett mycket obehagligt ställe men reste sig upp och tog både en och två smällar för laget. 41 bollar fick han vittja ur det egna målnätet. Under andra halvlek lyckades trots allt Järnvägens utespelare få in fler mål än i den första halvleken och matchen slutade 41-14.

August Asplund IFK Nyköping
IFK Nyköpings August Asplund blev målbäst med sina 9 mål mot HK Järnvägen

Jag tackar för möjligheten att komma och fota dessa handbollsgrabbar och önskar dem stort lycka till i framtiden. Just framtid har de gott om och ur ett handbollsperspektiv tycker jag den ser ljus ut. Jag lämnar efter mig ett bildgalleri med drygt 100 bilder som du hittar HÄR >>>

Må våra vägar korsas igen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

10 − fyra =