Allt som händer

Tänk att det redan gått 1 vecka (mer än 600 000 sekunder!) på det här året. Tiden tickar på och vi bara följer med liksom. Den är iofs en bra grej att förhålla sig till så att man inte missar tåg till skolan (första dan idag!) och sånt. Men det har varit en massa space och helger för många och när jag åkte till stationen sa de på radio: “Vad tycker du om att vardagen har kommit igång?”. Svaret är ju givet: HEJA VARDAG! För det är ju där, precis om i IKEAreklamen, livet händer.

Under jul & nyår händer massa extraordinärt som fika varje dag, tomtebesök, skridskotajm, kusinlek, fyrverkerier, besök, servetter varje helgdag och finduken på. Men det är ju i vardagen jag får sitta ensam i en soffa med min man över en kopp te, eller där jag får tjata på ett gossebarn som hellre vill bygga lego än borsta tänder. Det är där jag får kolla flöden i tweenisens mobil och ha lite tjejsnack i sängen vid läggdags. Det är där jag får trampa på smulor, för att vi hade turen att ha bröd att äta för dagen. Det är i vardagen, där allt är samma-lika vid frukostbordet vareviga morgon, som vi kommer att minnas att vi faktiskt satt tillsammans. Och det är ju också så att när det grå pulserat extra länge som ett inbjudande sms från en kompis eller en blomma i vas då och då blir så speciell. Det är ju vardagen som är liksom kittet. Iallafall för vår familj. Det GÖR inget att allt är lika från dag till dag. Det är ju dessutom avlastande, egentligen, de där rutinerna.

Det som kräver av oss i vardagen är ju att man inte kan “vila ifrån” på samma sätt som under en längre ledighet. Men då får vi väl dra oss lite extra länge på lördag morgnarna framöver och smaka på den där ledigheten igen.

Förvisso njuter jag SÅ av adventstiden före jul under höstterminerna, mer än själva julen nästan, men det allra bästa med just vårterminerna är ju att det blir ljusare för VARJE dag. Förstår ni. Varje dag! Och att det kommer bli sådär härlig vårvinter med varm sol i kall snö, sedan fågelsång, sedan lite blomster i dikeskanterna. Och allt detta kommer att hända emedan vardagen lunkar på ju. Hand i hand. Så jag ska försöka att njuta av den ljuva, grå, trista, vanliga varjedagvardag ändra fram till påska. 🙂 För efter påsk kommer ett pussel av små ledighetsdagar som gör att vi kan ladda batterierna i slutspurten inför nästa ledighet. Hoppas du finner glädje i något av det vardagen kan ge, du med! Det önskar jag dig iallafall. Vardagsglädje. <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tio + 9 =