Love conquers

Vad gör vi nu? Har nästan gråten i halsen och messar min man och min kompis. Sitter på tåget och ska plugga men huvudet har fastnat vid morgonens nyhet: “Trump blir president”.

En människa med en sjuk syn på kvinnor och människors lika värde ska leda ett av världens mäktigaste länder. Vad kommer att hända?

Jag förstår ingenting. Jag tänker att världen kommer att vara i chock nån vecka men sen kommer det bara rulla på. En medresenär säger uppgivet att hennes amerikanska vän berättat hur populär han ändå är. Kanske han till och kommer att få acceptans till slut och folk glömma eller förtränga de vidrigheter han uttalat? Hemska tanke.

Jag tänker att det nu blir viktigare än nånsin att visa kärlek, medmänsklighet och omtanke. Att gå emot stängda dörrar, kalla händer och främlingsfientlighet. 

“Störst av allt är Kärleken” och “there is no fear in Love” är ord som måste få skrika högre än vår misstro mot en (inkompetent?) president. Vi får inte hata ondskan mer än vi älskar kärleken. Nu måste vi visa med våra handlingar att vi inte ställer upp på höga murar. Nu måste vi älska.

Älska. Ge. Se.

Ingen kan förändra ett valresultat men vi kan förändra oss själva, hur vi behandlar vår nästa. Suddar bort ordet “obror” ur ordlistan och börjar älska. Alla. Våra medmänniskor. Systrar och bröder. För då växer en rörelse som är större än världens “mäktigaste” “man”.

Älska fast världen skakar. Älska fast hjärtat brister. Älska för att vi måste. 

Älska. Ge. Se.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sjutton − tio =