Kärleksboost och en lektion om nuet med sönerna

Snart fyller mitt hjärtebarn 4 år. Min lille pöjk, som för stunden varit sjuk men är på bättringsvägen. Ni som följt mig länge (inte så många haha) vet att jag viskar ljuva ord till barnen om kvällarna. Mycket sällan, men någon gång händer det, att jag spontant får ett ljuvt ord tillbaka.

Idag när jag låg hos min halvfriska son lägger han armarna om mig och famlar runt med händerna säger jag:
– Du är fin.
– Du är härlig, kontrar han och händerna letar sig upp mot mitt hår och huvud.
– Du är underbar, fortsätter jag.
– Du är fin, säger han och famlar vidare med händerna.
– Du är fantastisk, säger jag då och undrar vad han nu ska säga för ljuvt.
– Får jag ta av dig dina örhängen? frågar han.

Haha, det är så UNDERBART med barn som lever just NU. Verkligen här och NU. Detta läste jag också om i “Stora boken om Sandvargen” (som jag också skrivit om i tidigare inlägg – alla föräldrar med barn 5-8 år-ish, köp den, läs den, om och om igen) för min 7-åring. Zackarinas pappa säger att NU ska vi gå och fiska, men lyckas inte alls leva i nuet utan ska bara dricka klart kaffet, bläddra i en bok och ringa ett par telefonsamtal innan NU kan infinna sig. Again: köp den!

Tillbaka till sängen med min mellangrabb. Vi pratar om ditten och dattan och sen säger han plötsligt:
– Du är fin.
Kär-Leken är igång igen.
– Du är fantastisk, säger jag vid min tur.
– Det är streck däruppe i taket! märker han då.

Mitt lilla goda härliga hjärta. Nu sover han gott och jag hoppas att han mår bättre imorgon.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

åtta + sju =