Lyckan kommer…

Idag tänker jag lite på ordet lycka… för det kan vara så olika saker för oss människor.

Lycka kan vara att öppna ett paket – idag firar vi 2-åringen med familjen. Lycka för mig idag var att få gå i skogen med två små kottar jag saknat så mycket i veckan.


För en annan kan beskedet om intervju efter 366 dagar i ett främmande land kännas som lycka. ÄNTLIGEN! Men kanske också lite nervositet?

Att efter en hemsk natt med en ond soldat någonannanstans i världen lyckas få tag i ett piller som gör det gjorda ogjort (iallafall till en viss del) kan definieras lycka i olyckan. En historia jag hörde talas om idag. 

Eller att äntligen få återse sin pojkvän på samma mark efter flera års geografisk separation – DET är verkligen lycka! 

Min son öppnade dörren för mig imorse när jag knackade på och log sitt breda gluggleende. En tand försvann! Lycka 🙂

Varje dag möter vi lyckan. Den kommer och går men finns alltid hos oss. Ibland får vi leta för att se den. Om vi blivit vilsna i vårt eget eller om ögonen suddas av jobbiga omständigheter. De är också verkliga. Men idag får lyckan vara i fokus – för det glädjer mig så mycket mer!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

20 + 15 =