Ge oss fler dagar tillsammans 

Igår vid aftonbönen låg min lilla(?) älskling på rygg med händerna knäppta bakom huvudet. Vi firade honom en dag tidigare eftersom vi missar varann som familj litegrann idag med skolorna och så.

– Har du haft en rolig dag?
Nickar med ett leende.
– Var det kul att få öppna paket?
Fortsätter nicka. Nöjd.
– Och var ditt ljus med lejonet fint? (födelsedagsljuset…)
Nickar igen. Så söt så jag går åt.

Jag sjöng en sång och tackade sen för alla dagar vi fått med honom, medan jag strök honom över huvudet. Jag kom på mig själv med att få en klump i halsen. För vi kan inte ta allt för givet. Inte ens imorgon. Sånt är stort och kan göra lite ont ibland. Så jag fortsatte att be om att vi skulle få många dagar tillsammans. 

Han och jag.
Oss som familj.
Han och omvärlden – omvärlden som han år efter år kommer att bekanta sig med, och som ibland kommer visa sitt soliga ansikte, och andra dagar påminna honom att det finns uppförsbackar och motgångar. För honom, precis som för alla andra.

Att min minsta fyller år är extra “stort” för mig just nu eftersom det så starkt berättar för mig att livet bara tuffar på. Obönhörligt. Inte en sekund kommer tiden stanna för människans skull här på jorden. Tiden går och vi med den. 

Kanske är jag rädd att inte veta hur jag nu tar till vara på småbarnsåren när min tid hemma minskat avsevärt i samband med mina (underbart roliga och intressanta) studier. Kanske vill jag inte att de små ska bli stora.

Nu sitter jag på tåget efter att ha blåst ballonger och pyntat frukostbordet. Födelsedagsfrukost åt vi igår men det känns ändå konstigt att inte sitta där. (Har försökt kompensationskramat och pussat lite:) Jag kommer hem klockan fem och då ska jag bygga ihop en pannkakstårta.

Tills dess ska jag insupa kunskap och mellan varven längta efter hans kind som smakar som inget annat. Och hans gosiga ben som jag älskar att känna på. Hurra för vår stora lilla kille ? Kärleken når inga gränser.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ett + fjorton =