Studentmamma ?

Alltså ni märker ju på antalet inlägg hur ofta jag har (eller tar) tid att berätta om familjestuderarlivet här! Haha!

Jag kopplar bort familjen när jag sätter mig på tåget och kopplar bort skolan så fort jag kommer hem. Det ger mig studiepanik på söndagskvällarna. Och väl hemma från en heldag på skolan och skolböcker på tåget, är ett gosigt bebislår, en hand eller en hel barnkropp det enda jag vill ha i mina händer. Inte en bok.

Jag tänker varje dag på skolan: såååå kul att lära sig, lär mig mer!! Stundtals har jag dock känt paniken över att UNIVERSITETsstudier. Det är riktigt svårt, en mycket högre nivå än gymnasiet för 15 (!) år sen. Märk väl att jag senaste åren varit mammaledig i 9 år med något års jobb däremellan. Hjärnan är trög men kunskapstörstig.

Vi har tenta nästa torsdag, livets första tenta, och även om jag vet att omtentor inte är ovanliga så vill jag inte komma efter. “Du om NÅN kommer klara det!” peppar kompisarna här på hemmaplan. Vad ger jag sken att vara egentligen, undrar jag? En superstudent med koll på allt? Nej, jag undrar verkligen hur jag ska klara både hemuppgift och tenta just nu. Att tänka själv är jag inte så bra på, God help me, men jag älskar att sitta på föreläsningar. 

Så någonting slinker väl in. Kunskapen måste liksom bli MIN och inte bara bli tomma ord. That’s the big challenge for this mama!

Har en heldag imorn då jag ska studera själv på Campus i Nyköping. Så börjar brandlarmet gå där, så vet ni att set bara är mina hjärnceller som ryker lite av allt fokus ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

16 − 13 =