Studenttips: Vansinnigt god auberginegucca!

Jag var på Alma förra veckan. Den vegetariska restaurangen i Nyköping (ja för vi har bara EN…). Otroligt god mat! Jag smakade av allt och blev imponerad över hur dill och morot kan vara så gott, att man kan göra bea av veganska råvaror och av en väldigt god aubergineröra. Den smakade nästan som guacamole och då vi firade min 40-åriga man mitt i veckan med beställd tacos (ja familjen får något godare till helgen) beslutade jag mig för att pröva att göra röran själv. Learning by doing…

Eftersom jag inte hade Almas recept googlade jag mig fram och fann ett recept hos alla vår Ernst (har aldrig sett ett program med honom men han är ju prisad så det borde blir bra…). Jag gjorde 1/3 sats eftersom vi inte var så många men origialreceptet lyder som följer:

 

 • -3 auberginer
 • -1 klyfta vitlök
 • -0,5 citron, saften (tog citronsaft i flaska)
 • -1 dl olivolja
 • -1 kvist oregano (tog torkad)
 • -salt och peppar
 1. * Sätt ugnen på 225 grader.
 2. * Stick en kniv eller gaffel rakt ner några gånger i auberginerna.
 3. * Ställ in dem i ugnen och rosta dem i ungefär 30 min eller tills de sjunkit ihop och blivit mjuka i innanmätet.
 4. * Gröp ur köttet ur auberginerna och lägg i en skål.
 5. * Hacka oregano och vitlök som du tillsätter i skålen.
 6. * Häll ned resten av ingredienserna och tryck smeten slät med en gaffel eller mixa den med en mixerstav om du vill ha en slätare röra.
 7. * Servera på ett gott bröd eller som röra till grillat kött. (eller till tacos!)

Röran blev jättegod och min man sa att det var den godaste “guacamole” han ätit. Bra betyg, tack Ernst! Avocado är ju inte känt för att varken växa på trä’n här i Sverige och ej heller reas ut till billigt pris. Så för en student kanske det kan kännas billigare att köpa en aubergine än att köpa 2 avocado och en burk crème fraîche?

Så fram med auberginer till tacosen vänner!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × två =