Inte mitt kors

Jag har förvisso inte läst alla inlägg hit och ditt om #mittkors-debatten men vågar mig ändå in på en millimeter av spaltmetrarna. För jag vill inte tagga #mittkors först och främst.

Det handlar väl om #hanskors? Alltså han den där Jesus, som faktiskt hängde på korset för en herrans massa år sedan. Korset som symbol är kanske inte en symbol för mig utan en symbol för någon annan som dog för dig och mig? Som älskade de franska prästerna och dog för dem. Som älskade IS-soldaterna och dog för dem. Också. Som älskade han, hon, hen, den svarte och den vite. Som dog för alla och envar på denna vilsna, sargade, vackra, hopplösa och underbara värld. Det är väl HANS kors det handlar om?

Om man ser det från den sidan så tänker jag mig att vi alla kan bära ett sådant kors. För att Kärleken kommer vara det enda som kan hela denna trasiga värld. #hanskors

ondagstankar från andrea

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 × fyra =