Den förlorade sonen 2016

Antingen kan man stå som en längtande far och skåda ut över landskapet och hoppas se sin son komma efter en lång tid (som den 2000 år gamla i liknelsen ur Bibeln) eller så kan man engagera tonåringar och även råka på en hjälpsam bekant ifrån Nyköping i jakt på den förlorade sonen utanför Tekniska Museet. 

Eftersom det var vatten på ena sidan museet och väg på andra sidan och dessutom ganska stora områden omkring, var prio ett att kolla alla farliga ställen. Som tur var var han inne i museet och tittade på gamla glasögon. Puh!

Vi hade också en spännande morgon när jag ett kvarter från tåget kom på att jag glömt påminna tonåringarna om ID-kort – snabb vända hem för mannen md bil men han hann!!! Puh igen!

Men!

Så grymt med SJ – barn gratis. Och SL på helgen – barn gratis. Och Tekniska Museet en varm julidag – få besökare. Då kan man ta att pannkakorna för barnen kostade 25 kr styck 🙂

Tekniska Museet är för övrigt grymt kul för alla åldrar och trots att vi var där i fem timmar hade vi kunnat vara där ett par timmar till. Vi hann inte allt.

Efter en varm bussresa, en varm tågresa och en kortkort varm bilresa hem var det skönt att få svalka sig med ett sent kvällsbad i goda vänners lag. Vi fick med en övernattningskompis som nu är nattad med dottern alldeles för sent.

Bra lördag – check!

Denna tavla har jag ritat med ögonen! Kul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

elva − 4 =