Få hjälp – om ett par månader?

Vårt sovloft börjar ta form efter en vecka med stiltje då det krånglat med förra elektrikern. Nu har en gudasänd elektriker på kortkort varsel hoppat in och vi behövde därmed inte vänta så länge på hjälp.

Idag var jag och barnen på filminspelning. Vi sparar till en dag på Furuvik och den här dagen blir ett tillskott till det. Väl där träffade jag en tjej i 18-årsåldern. Hon berättade något för mig som fick mig att bli tårögd. Snacka om att få vänta på hjälp.

Efter att ha haft väldigt jobbiga tankar, bett om hjälp flera gånger både via skolan och egna samtal med psykolog så får hon ett svar från dem som ska hjälpa henne (som ändå verkade vara lite prioriterad i kön): Du är välkommen till oss om ett par månader.

Va? Hur menar de? 

“Hej! Välkommen till (påhittat namn) Psykhjälpen! Lider du av självmordstankar? Svårt att finna mening med livet? Välkommen att boka tid. Det tar bara ett par månader att få hjälp”.

Om två månader kanske man inte lever liksom.

Så ofattbart sorgligt och tragiskt att unga, fina, kämpande tjejer ska behöva må så här. Ännu mer sorgligt att hjälpen saknas när den som bäst behövs 🙁 Ingen ska behöva vara trasig på insidan. Må vi alla kämpa med att hjälpa varenda en. Hur är det nu man brukar säga; 

Om vi bygger starka barn behöver vi inte laga så många trasiga vuxna.

Kärlek till folket. Over and out. 

PS. En bild på mina filmisar. Må de bli starka, hela och friska. DS

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

14 − 8 =