Inlåst barn på toa?!

Nu var det nära! Puh! Fast ändå inte, kom jag på två sekunder senare (när jag redan hunnit ryta så att utanförpasserande säkert trodde ett och annat…) Dumt utbrott som varade i lika många sekunder som ord och som just då kändes “livsavgörande”.

I vår husvagn som vi hyrt finns tryckknappar som öppnar och låser alla dörrar/luckor. Så också toadörren. Lilleman hade stängt in sig på toa med upplåst knapp och treåringen fick bus i blicken och var en hårsmån från att låsa in honom utifrån men jag hinner panikslagen skrika hans namn och “NEEJ!!”. Treåringen börjar storgråta av min plötsliga reaktion. Jag hinner också på en sekund tänka  “han kommer gråta, aldrig komma ut, vi får bryta upp dörren”, medan jag sliter upp dörren och samtidigt inser…

…hur DUM och KORKAD jag är! Man kan ju bara trycka på knappen igen utifrån så öppnas dörren. Ju! Men just då. Med den där busblicken och vetskapen om att lillbrorsan blir inlåst så glömmer jag det logiska och får min treåring både överrumplad, rädd och ledsen. Smart, Andrea, smart!

Jag vet inte om det till saken hör att jag en gång av misstag lagt bilnyckeln i knät på min dotter (då två år) medan jag (utan fickor) behövde båda händerna fria för att knäppa henne i bilstolen, hon råkar trycka på “rätt” knapp, jag stänger dörren och hon och lillebror blir inlåsta vilket resulterar i en sönderslagen bilruta. Kanske. 

Men idag var reflexen “rädda lilleman” större än logiska resonemang. Som tur var var den först skrämda treåringen snabb i vändningarna och glad efter nån minut. Men lesson learned; även fast det är enklare att ha dörrar öppna så kommer toadörren vara låst utifrån för att slippa ologiska mammabeskyddarutrop (nytt ord i SAOL 2016 btw:)

Hälsningar husvagnsmamman

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 × 5 =