Att tänka efter före

Min kollega på ett av fritidshemmen jag arbetat på sa ofta “Andrea, du är för snabb!” när jag vips dukat undan något som någon kanske ville ha, eller satte upp nån lapp utan att extrakolla med någon ansvarig först.

Jag har inte mognat helt från denna svaga sida hos mig själv vilket kan resultera i ett välkommen-på-fest-sms utan datum eller att man råkar fråga en präst (med nästan samma bokstäver i sitt namn som min man, i min kontaktlista) om hon vill ha lite myskväll med vindruvor, ost och kex. Haha jag skrattade sjukt mycket då, och let fortfarande åt detta komiska! ?

I år bestämde jag mig för att prova att odla gurka med mina ogröna händer. Jag läste på om försådd inomhus och sedan utplantering. Missade den lilla detaljen att bara för att en affär säljer frön i mars/april är det inte säkert att man kan förså redan då. Detta har resulterat i en gurkbladsdjungel på vårt enda fönsterbräde…

Bra jobbat Andrea! Idag har jag och ena tonåringen hjälpts åt att fylla en dubbel pallkrage med jord för att förbereda uteflytten av gurkorna. Jag kommer att vara för snabb med det med men de riskerar att dö inne av för lite plats för rötterna att söka sig nedåt så jag hoppas att jorden efter den kommande varma veckan ska vata tillräckligt varm för plantering. Så får jag komma på nåt skyddande för natten istället. Nästa gång ska jag tänka efter före 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

15 − elva =