Formbröd, småbröd(er) och kaffebröd 

I morse satte jag och småbröderna igång med att baka bröd. Jag tänkte börja tidigt för att hinna ut i det soliga vädret. När jag ändå var igång svängde vi ihop ingefärskakorna som ska ätas upp på kommande kalas. Ingefära, mmm!

Eftersom många gillar bröd här hemma och en del äter väldigt mycket av den varan tänkte jag att det var lika bra att köra på medan jag hade maskinen igång. Så 4 liter vatten senare hade vi gjort en bunke med Annies bröd (ett av mina första recept här på bloggen) och en bunke med grahamsbröd och formbröd. Under jäsningen var det dags för den ene att åka till förskolan med pappa.

Men eftersom det tar tid att varvsjäsa och grädda i olika temperaturer hann vi inte ut förrän halv tolv och då skulle ju minstingen sova… Men jag fick iallafall en promenad ute i vårvädret som inte var riktigt lika vårigt längre. Hem till syrran för lite IKEAmontering och sen promenad tillbaka till skola och förskola. Och då sjöng fåglarna så där härligt som gör att det sjunger till i en själv!

Hem till mellisbordet och nybakt bröd! Gött!

   
   
  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

16 − fjorton =