Om jag kunde nå dig

Om jag kunde nå dig

När du ser ledsen ut är det inte säkert att du är ledsen. När du ler utplånas alla tvivel likt solen som tränger undan allt mörker. När du skrattar med barnen hör vi ihop.

Om jag kunde nå dig

Jag skulle vilja krama dig ofta och säga hur mycket jag bryr mig om dig. Ibland får jag den möjligheten. Tack.

Om jag kunde nå dig

Jag vill veta allt på en gång. Om resan hit, din familj, fråga om ditt land, lära mig mer om dig. Ibland ger du mig möjlighet att lyssna och därmed fråga vidare. En stund. Jag tar vara på den stunden. Den är ofta kort. Längtar sedan till nästa. Det ska ta tid. Jag vet.

Om jag kunde nå dig

Jag skulle vilja visa dig allt på en gång. Hur man gör pizza, bra appar, hur tvättmaskinen funkar och vilka sporter du säkert skulle gilla. Jag måste vara tålmodig. Jag blir glad när du frågar hur, vad, lär mig.

Om jag kunde nå dig

Jag skulle vilja prata svenska med dig och bara dig. Men jag har små kottar därhemma som också behöver lära sig att “springde” heter “sprang”, grön är färgen på gräs och gurka och 13.45 är kvart i två. När jag inte hinner prata med just dig, passa på att lyssna på barnens bubbel och prat även fast 3-åringens lektion i uttalandet av skridskorna “skjiiisskooj” inte är landar riktigt rätt. När de somnat får vi mer tid för varann. 

Om jag kunde nå dig

Jag når dig ibland. Du når mig ibland. Du. Ni. Vi. Ibland är vi nära men ändå så långt borta. Ibland är vi bara…just nära. Nära. Då når vi varann. Det är vackert.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 + 19 =