Gör ditt eget te!

Jag älskar kryddte! När vi bodde i Stockholm köpte vi ett lösviktste på en tebutik som hette Yogi-te. Det finns en massa olika yogi-teer i förpackning med både lösvikt och påse men det här var en annan sort.

Eller ingredienserna för ett klassiskt yogite är väl alltid desamma men recepten kan variera. Precis som kundens smakönskemål.

Då vi inte bor i Stockholm och Nyköping tyvärr knte säljer yogite på lösvikt beslöt jag mig för att prova själv. Lite som Lotta på Bråkmakargatan “det kan’te va så himla svårt”.

Jag köpte på mig torkad ingefära, kanelstänger, nejlika, hel svartpeppar och satte igång. Provade med både mortel och matberedare för att få bitarna i bra storlek. De blev inte lika stora allihop, främst på grund av att torkad ingefära är ganska trådig om man köper den hel. Nåväl. Gott blev det! Det ska med fördel kokas in i vattnet istället för att ha det i en påse och lägga i en kopp.

Här är ett av många recept:
– 2 liter vatten
– 20 hela nejlikor
– 20 hela kardemummakärnor
– 20 hela svartpepparkorn
– 5 kanelstänger
– 1 bit färsk ingefära (stor:)

  

3 thoughts on “Gör ditt eget te!

  1. Tips! Färsk ingefära köper man en stor och fryser sen in. Tar sen fram och bryter av en bit, så mycket man behöver, och river den, oskalad och frusen; då går det lätt. Om man vill skala den så tar man en tesked och skrapar bort skalet. Har inte provat att riva torkad men tänker mig att det nog funkar också.

    Anmäl kommentar

    1. Å smart! Jag var mer ute efter torkade småbitar för att liksom ha en färdig teblandning men man kan ju lika gärna ha en blandning utan ingefära ( som man tar fram

      Anmäl kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 × 3 =