Hyckleri på fejjan?

Jag vet inte vad som är politiskt korrekt längre. Men jag har sett något den senaste tiden som gör mig både förvånad och ledsen.

Näthat, rasism, kvinnoförtryck, främlingsfientlighet och sexuella angrepp. Hemskt. Upprörande. Fel. Sjukt. Det är omänskligt! 

Och det är just här det krockar för mig just nu. Vid ordet omänskligt.

Jag är av den åsikten att alla människor, man som kvinna, flykting som svennebanan, kristen som muslim, barn som vuxen, hederlig som ohederlig är värda precis lika mycket. Och förtjänar att mötas med respekt. Även fast man inte alltid håller med varandra. 

Men på Facebook flödar det av omänsklighet. Inte bara bland Håll Sverige Svenskt-människorna eller Hon sa ju aldrig nej-killarna. Hos dem som allra mest högljutt slåss för rättvisa, fred och jämställdhet..DÄR… är kommentarsfälten fulla av svineri. 

Där skrivs det att den och den må brinna i helvetet, att någon är ett svin, ett as, en idiot. Att jag ska knäcka näsan på’n. Att folk är j***a dumhuvuden. Man krigar med ord och emojis ??????⚡️. Trist.

Och jag undrar om allas lika värde plötsligt är värdelöst när det kommer till åsikter om andra människor skrivna på sociala medier? Varför är det mer upprörande om en rassekvinnoförnedrare skriver att Lisa ska brinna i helvetet om Lisas kämpar i en annan tråd skriver samma sak? Jag bara undrar…är det inte lika omänskligt? 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sex + arton =