Lakritschock

Våra vänner är experter på goda bröd, bakverk och godis. Aldrig någonsin har smakerna felat när de serverat något. Wow! Deras lakritskola var sååå god häromåret och sedan dess har jag också velat göra varje jul. Har provat olika recept och eftersom jag just i år fallit för trycket att inhandla glukossirap sökte jag efter ett recept med just den ingrediensen. (Jag hade dessutom ingen vanlig sirap hemma) Receptet jag fann och beslöt mig prova i år gav mig dock en smärre chock. Mängden lakritspulver var 1 dl!! Jag gjorde dessutom dubbel sats men glömde det just i lakritsmomentet men häftade och hällde i nästan halva lakritsburken. Detta kändes galet.

Beslöt att ringa min vän och fick medhåll. Sjukt mycket lakritspulver! Men efter att Konsumentverket (jag) varit här och inspekterat tyckte de (jag) att det var den godaste kola som de (jag) ätit. Då min duktiga bakarkompis brukar doppa i choklad och ha på flingsalt gjorde jag faktiskt så med dessa kolor också. Alltså..hur kan en liten flinga salt göra så mycket?

Sjukt gott.

Konsumentverket meddelar också att man mellan jul och nyår inte har några som helst begränsingar vad gäller intag av ovan nämnda kola. Det är ju vad man stoppar i sig mellan nyår och jul som gäller…

chokladdoppad lakritskola med extra lakrits (här utan saltskrud)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fjorton + sexton =