Poliskontroll och godis i mängder 

Det är inte jättesmart att inte ta med plånboken när man ska storhandla inför julen. Ännu mer osmart känns det när man, med en polis vid förardörren, rotar runt efter den där plånboken i väskan eftersom även körkortet finns däri. En förlåtande polissa släpper iväg oss och 200 meter senare känner jag plånboken i min vänstra jackficka… Bra där! Jag ville bara vända och vifta med plånkan och sägs: JAG HADE DEN FAKTISKT MED MIG!!

Edtermiddagen har stavats; godis! Vi har gjort hederlig knäck (2 dl socker/sirap/grädde), morgongröt (cornflakes/kakao/florsocker/cocosfett), mintchokladtryffel och en variant av Rocky Road.

I den sistnämnda smälte jag mörk choklad och rörde ned den i en skål med gojibär, pistagenötter, minimarshmallows, hasselnötter och jordnötter.

Mintchokladtryffeln innehåller Mariannechokladkaka och receptet finns här

   
  

Och säga vad man vill om alla häftiga moderna smaksensationer och idéer till julgodisbordet men…är inte knäcken det som är bäst? 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

12 + fem =