Nu SKA vi ha trevligt

Dagens uppdrag för familjen Wallenberg var en liten, enkel, men trevlig utflykt till biblioteket. Det skulle lånas böcker om julen. På biblioteket är de ju så duktiga på att ha en julhylla framme så det är lätt att hitta något för både stora och små barn.

Kring frukostbordet blev alla glada och såg fram emot det hela. Vid skolhämtningen var det däremot sura miner och irritation över mammas nej till kompislek eller kompismedtagning till “familjeaktiviteten”. Surheten fortsatte hemma med tjafs och gnäll bland storsyskonen. Ideliiiiigen är de på varandra just nu. Jag står knappt ut. Hur orkar de själva? Hur jobbig måste inte jag ha varit i den åldern? Aaaah!

“Allt jag vill är att åka till bibblan med hela familjen och här är det bara massa sura miner. Vi ska ju ha TREVLIGT nu för det är ju snart JUUUUUL!”, hade jag lust att skrika ut. Det gjorde jag inte. Däremot sa jag att jag hade god lust att gå från huset en stund för att jag inte orkade med tjafset härinne. Mindre smart val av mening, I know, (även om det fanns ett mått av sanning i den..) men ingen är perfekt. I hallen medgav den ena att det var lite onödigt att bli sådär sur i skolan. Jag höll med om att kompislek äääär så kul, och att jag förstod att man kan se fram emot sådant. Sedan såg alla fram emot det igen och vi var alla så där reklamglada i bilen. Stomatoool! Hem kom vi med ett lass med böcker och ett par julsagor på CD.

Ja, man kan verkligen inte tvinga fram gemytlighet eller julkänsla jämt. Särskilt inte när det är jag själv som förälder, som via uppdragen bestämmer roliga saker (som kanske inte passar för dagen). Jag hade tänkt åka imorgon men då är maken bortrest så jag bytte till idag. Men kanske skulle jag inte skrivit ett biblioteksuppdrag överhuvudtaget. Eller kanske jag inte borde knåpat ihop en kalender i år?

Eller kanske jag bara ska ta kväll och tänka att; imorgon är en annan dag och då! Då ska vi minsann….ha trevligt! 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

nio + 13 =