Delar livet med andra familjehemsföräldrar

Nog finns det berättelser om oss alla. Sådana som berör och stannar i minnet. Det måste inte ha varit hemska färder över Medelhavet. Du och jag bär på sådana också. Berättelser om livet. 

Men eftersom vi är familjehemsföräldrar stöter vi på berättelser, eller snuttar av dem iallafall, som vi kanske inte annars skulle stött på. Idag åkte min man och jag till annan ort för att över en jultallrik dela en stund med andra familjehemsföräldrar. Mellan dessa fyra väggar, och inte utanför dem, fick vi samtala om allt mellan himmel och jord eftersom denna träff enbart var för “nöjes skull”. Men det vi har gemensamt och det som ligger nära allas hjärtan är ju såklart våra barn. Så det är naturligt att vi dras dit i samtalen.

Att själv få dela något man burit på är minst lika viktigt som att få höra om en annan familjs tårar över ett nej från Migrationsverket, eller om goda studieresultat. Vi känner igen oss i eftermiddagströtthet efter skolan och vi kan med intresse lyssna på hur andra familjer tänkt fira jul med sina nya familjemedlemmar. Vi får tips om hur de löser vardagssituationer och gläds över speciella stunder de delar med sina barn för att bygga en nära relation.

Sitter framför granen, som en av tonåringarna varit med och klätt för första gången i sitt liv, och tänker att livet rymmer så mycket. Och att allt som sker….allt är Livet. Du, med dina berättelser och jag med mina. Och jag tänker att det är så härligt att få dela livet med andra. Våga dela med sig av det vi möter.

Godnatthälsningar Andrea 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

7 − 5 =