Uppdragsfail

Igår visade jag min man onsdagens uppdrag; bädda någon annans säng. Jag tänkte att en av dem kommer vääääldigt gärna vilja bädda en av tonåringarna säng. 

Idag. Jag inser att det blir svårt med uppdraget eftersom det proklameras vid frukosten då de flestas sängar redan är bäddade. Hur tänkte jag då? Jag hemligviskar uppdraget till 6-åringen som går ner till syrrans rum för att vara snäll och bädda. Uppskattas INTE. Syrran kommer senare upp med dryg ton: Var dagens uppdrag idag att bädda sängen?!! Ja, jag tänkte ni kunde göra något snällt för någon annan… Ber treåringen hjälpa mig med täcket i vår säng för att symboliskt få en liten att också hjälpa till. Han tittar på sängen, drar upp axlarna till öronen och suckar; näej, jag ojkaj inte.

Syrran går ner och rättar till vad sexåringen försökt åstadkomma vilket leder till krokodiltårar för att “hon tycker jag gör dåligt!”.

Jag glider in i köket och letar fram alla extrauppdrag och smusslar ner ett nytt uppdrag i dagens lucka som barnen får läsa vid frukosten: Idag ska vi göra egna julkort tillsammans.

Förra året försvann “idag ska vi städa planeten på skräp i naturen”. Till nästa år kommer “bädda någon annans säng” inte finnas med. Learning by doing.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tre × 4 =