Uppdragskalendern 2015

Vi lär oss för varje år med uppdragskalendern; vad som är bra och vad man borde skippa. Nya idéer varje år är kul så det blir lite variation.

De andra åren har vi haft lappar hängandes i vårt träskåp. I år tänkte jag pyssla ihop en enkel liten tändstickskalenderbyrå. Det resulterade i att vi nu har en gammal plåtburk full av tändstickor för att få 24 stycken askar att bli tomma.

Lite tyg och garn från min mormor och ett gäng uppdragslappar blev en enkel men lite trevlig “kalender”.

Vi har valt att fokusera mycket på tillsammans-grejer mer än “sträcka sig utåt-grejer”. För er som läst bloggen förut så vet ni att vi har ett par tonåringar här som är nya i Sverige så vi försöker göra grejer för att bygga relationer med varandra här på hemmaplan, men självklart också ge ut. Det kan handla om att baka ihop, skänka pengar till fadderbarn, klä granen tillsammans, kolla på Astrid Lindgrens jul, ge bort fikabröd till någon, åka iväg och lussa för nån man känner osv. Juliga och kuliga grejer. Och förstås en favvo: ligga utomhus på altanen och kolla på stjärnor!

   
    
 
Ett tips är att skriva fler uppdrag än dagar ifall man vill ändra och att skriva ut dubbla ex av uppdragen så att man kan skriva datum på det oklippta exemplaret. På så sätt slipper man leta igenom hela kalendern ifall man vill byta nåt.

  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

10 − 7 =